Hüseyin Çelik: Bush'a ayakkabı fırlatıldıktan sonra moda oldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Şubat 2009 16:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çelik: Bush'a ayakkabı fırlatıldıktan sonra moda oldu

Van - Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, belediye başkan adayları toplantısındaki ayakkabılı protestoyla ilgili, "Sayın Bush'a ayakkabı fırlatıldıktan sonra bu moda oldu" dedi.

Belediye başkan adaylarının tanıtım toplantısına katılmak üzere Van'a gelen Milli Eğitim Bakanı Çelik, toplantı ve incelemelerinin ardından özel uçakla Van'dan ayrıldı.

Bakan Çelik, kentten ayrılmadan önce Ferit Melen Havaalanı'nda bekleyen gazetecilerin, ayakkabılı protestoya yönelik sorusu üzerine şunları söyledi:

"Ben böyle bir şey görmedim. Ruhsatsız olduğu için dükkanı kapatılan bir vatandaş, Emniyet Müdürlüğünde de verdiği ifadesinde (ben sesimi duyurmak istedim) demiş. Sayın il belediye başkanımız ve 19 belediye başkan adayımız ile milletvekillerinin bulunduğu platforma doğru böyle bir teşebbüste bulunmuş."

Bakan Çelik, ayakkabıyı da fırlatanı da görmediğini belirterek, şöyle devam etti:

"Daha sonra sizlerin söylemesi ile öğrendim. Sanırım, Sayın Bush'a ayakkabı fırlatıldıktan sonra bu, moda oldu. Sesini duyurmak isteyenler herhalde bundan sonra ayakkabı fırlatacaktır. Diyelim ki böyle bir şey yapmış olsa bile sonuçta herkes herkese taş da fırlatır, domates de fırlatır, ayakkabı da fırlatır. "

Güzel bir tanıtım toplantısı yaptıklarını anlatan Çelik, söz konusu kişinin Emniyet Müdürlüğünde ifadesinin alındığını ve Cumhuriyet Savcılığına sevk edilebileceğini ifade etti.

Emniyet Müdürü Salih Kesmez de gazetecilere yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in saat 12.00 sıralarında belediye başkan adaylarını tanıtım toplantısı sırasında, Çetin İşik (31) adlı vatandaşın ayakkabı fırlatma girişiminde bulunduğunu söyledi.

Kesmez, Cumhuriyet Savcısı ile görüşüldüğünü ve herhangi suç unsuru bulunmaması nedeniyle İşik'in serbest bırakılacağını bildirdi.


Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Van, Bitlis, Hakkari, Ağrı ve Siirt halkının AK Parti'ye ırkçı bir parti olmadığı için oy verdiğini söyledi.

Van halkının çok acı çekmiş bir halk olduğunu ve birçok kişinin çeşitli sorunlar nedeniyle köylerinden, mezralarından göç etmek zorunda kaldığını ifade eden Bakan Çelik, Terör ve Terörle Mücadeleden Doğan Zararların Tazmin Edilmesi Hakkındaki Kanun'un çıkarılmasıyla Van'daki vatandaşlara 67 milyon lira ödendiğini, geri kalanının ise ödenmesine devam edildiğini belirtti.

Bakan Çelik, AK Parti'nin Türkiye'de yaşayan 71,5 milyon kişiyi kardeş kabul ettiğini kaydederek, şöyle konuştu:

''Türkiye'nin de barışa ve kardeşliğe ihtiyacı var. Ermenistan'daki Erivan radyosu çocukluğumda benim halkıma yönelik Kürtçe yayın yapıyordu, şarkı, türkü çalıyordu, propaganda da yapıyordu. İran, Irak, Suriye radyoları da Kürtçe yayın yapıyordu ama bu ülkenin resmi kanallarında maalesef böyle bir şey yoktu. Birçok kişi eleştirdi, bazıları bizi vatan haini ilan etti. Hiç önemli değil ama biz vatandaşımızın gönlüne hitap etmek zorundayız. İşte TRT-ŞEŞ bunun için kuruldu. Bu memlekette Kürt, Alevi olduğu için kendini gizlemek zorunda kalan, başkası tarafından 'acaba horlanır mıyım' düşüncesine sahip tek vatandaş olmamalıdır. Böyle bir şey varsa, o ırkçı zihniyet ayaklarımızın altındadır. Van, Bitlis, Hakkari, Ağrı, Siirt halkı AK Parti'ye ırkçı bir parti olmadığı için oy veriyor. Bu ülkede huzura, barışa ve çocuklarımızın geleceğini temin etmeye yönelik çalışmalara ihtiyacımız var. AK Parti sizler adına bunu yapmaya çalışıyor.''

Türkiye'de demokratikleşmenin devam ettiğini, mahalli seçim süreci yaşandığını belirten Bakan Çelik, Van'daki en küçük siyasi partiden en büyüğüne kadar hepsini rakip olarak gördüklerini fakat hiçbir partinin düşman olmadığını ifade etti.

Bakan Çelik, düşmanlık üzerine siyaset olmayacağını, siyasetin rekabet üzerine yapılması gerektiğini kaydederek, ''Seçim kampanyalarının şölene, şenliğe dönüştürülmesi lazım. Bu konuda aykırı davranan olursa, kem söz söyleyen olursa, o kötü söz sahibine aittir. Çakıl taşlarına takılmadan yolumuza devam ederiz'' dedi.

Van halkının geçen seçimde olduğu gibi bu seçimde de maceraya değil hizmete oy vereceğini kaydeden Çelik, Van'ın ve Van halkının maceraya tahammülü olmadığını ifade etti.

-''VAN BELEDİYESİNE ÇAMUR ATIYORLAR''-

Milli Eğitim Bakanı Çelik, bazı kişilerin ''Van Belediyesinin borcu var'' diyerek belediyeye çamur atmaya çalıştığını belirterek, şunları söyledi:

''Van Belediyesini devraldığımız zaman belediyenin borcu yok muydu? Bunu defalarca kamuoyuna açıkladık. Peki ey vatandaş, aleyhte konuşan adam, Van Belediyesinin borcunu sen mi ödeyeceksin, senin cebinden mi çıkacak? Belediyenin kime borcu var. Birkaç kuruş vatandaşa olan borcunun dışında sigortaya var, elektrik kurumuna var. Devletin devlete borcu var. Türkiye'nin en çok borcu olan belediyesi Ankara Büyükşehir Belediyesidir ama en başarılı belediyelerinden birisi de odur. Borç etmezseniz, borç almazsanız hizmet olur mu? Böyle bir hizmet anlayışına sahip değiliz. Belediyenin borçları ödeniyor, ödenecektir.''

Adrese dayalı son nüfus sayımında nüfusu 1 milyonu aşan Van'ın Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki illerin en büyüğü olduğunu anımsatan Bakan Çelik, en büyük ile daha fazla hizmetin yakıştığını sözlerine ekledi.

Bakan Çelik, konuşmasının ardından, Van merkez ile 11 ilçe ve 8 beldenin belediye başkan adaylarını partililere tanıttı.

29 Mart yerel seçimlerinde Van'daki tüm belediyeleri AK Parti'li yapmak için çalışacaklarını belirten Çelik, daha sonra AK Parti İl Seçim Bürosu'nun açılışını yaptı.

AA - CİHAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber