Tarım Bakanlığı'nın okul sütü projesine tam destek

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Şubat 2009 19:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İSTANBUL- Geçtiğimiz günlerde resmen kurularak ilk toplantısını yapan ve genel kurul hazırlıklarına başlayan Ulusal Süt Konseyi, Tarım Bakanlığı'nın aldığı okul sütü projesinin uygulanması ve ailelere yardım paketleri içerisinde süt ve ürünlerinin bulunması kararlarını memnuniyetle karşıladığını bildirdi.

İlk toplantısını 21 Ocak 2009 tarihinde gerçekleştirerek resmen kurulan Ulusal Süt Konseyi, olağan genel kurula kadar görev yapacak geçici başkan Murat Yörük ve geçici yönetim kurulu üyeleriyle birlikte çalışmalarına başladı.

Geçici Yönetim Kurulu, süt sektörünün içinde bulunduğu sıkıntıların giderilmesi, çözümler oluşturulması amacıyla, üreticisinden sanayicisine, kamu kurumlarından akademisyenlere, tüm paydaşları içerisinde toplayacak olan Konsey'in biran önce faaliyete geçmesi için, Genel Kurul'un üye kayıt işlemlerinin hızla tamamlanarak 1-2 ay içinde yapılmasına karar verdi.

Genel Kurulda tüm paydaşların temsil edilmesi, Konsey'in tüm kesimlerin sesi olması için Geçici Konsey'in tanıtım ve üye kaydı işlemlerini titizlikle yürütmesi kararlaştırıldı. Ulusal Süt Konseyi Geçici Yönetim Kurulu'ndan yapılan açıklamada, "Süt sektörün ihtiyaç duyduğu acil tedbirlerle ilgili olarak kuruluş toplantısında Tarım ve Köyişleri Bakanlığına iletmiş olduğu tavsiye kararları konusundaki gelişmeleri memnuniyetle izlemektedir. Bu kararlar içerisinde, önümüzdeki 3 aylık dönemde Okul Sütü Projesinin uygulanması, ailelere yardım paketleri içerisinde süt ve ürünlerinin yer alması, süt ve süt ürünlerinin KDV'sinin geçici bir süre için yüzde 1'e indirilmesi, süt ürünleri ihracatının desteklenmesi, süt tozu ithalatının kontrol altına alınması ve çiğ süt desteklemelerinin maliyet ile orantılı olarak uygulanması hususları bulunmaktadır" denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber