Kadın Müze Müdürü'nün atama isyanı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 06 Şubat 2009 11:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yaşar ANTER/BODRUM (Muğla), (DHA)

MARMARİS Müzesi Müdürü arkeolog Doç.Dr. Neşe Kırdemir, kadrosunun bulunduğu Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi'ne 9 yıl içinde 4 kez müdür olarak yapılan atamasının son anda geri alınmasına tepki göstererek, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na emeklilik dilekçesini gönderdi.

Doç.Dr. Kırdemir, emekliliğinin kabul edilmemesi halinde istifa edip, Muğla Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü'ndeki görevine devam edeceğini bildirdi.

Evli, iki çocuk annesi 48 yaşındaki Arkeolog Doç.Dr. Neşe Kırdemir, 2000 yılında görev yaptığı Erzurum'dan Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi Müdürlüğü'ne atandı. Doç.Dr. Neşe Kırdemir, Valilik ve Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün talimatıyla, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü tarafından Marmaris Müzesi'ne müdür olarak görevlendirildi. Kadrosu Bodrum'da görülen Doç. Dr. Kırdemir, 8 yıl içerisinde çeşitli tarihlerde 3 kez Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi'ne atandı. Ancak atamaları her defasında son anda geri alındı. Doç. Dr. Kırdemir, son olarak 20 Kasım 2008 tarihinde Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Orhan Düzgün'ün imzaladığı kararname ile 4'üncü kez Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi Müdürlüğü'ne atandı. Fakat, Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Valilik aracılığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'na Doç.Dr. Kırdemir'in Marmaris Müze Müdürü olarak görevine devam etmesi yönünde görüş bildirdi. Bunun üzerine Doç.Dr. Kırdemir'in ataması 1 Şubat 2009 tarihinde bakanlık tarafından geri alındı. Atamaların her seferinde geri alınması üzerine tepki gösteren Doç.Dr. Kırdemir, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na istifa dilekçesini göndererek, izne ayrıldı.

?MESLEĞİMDEN SOĞUTTULAR'

Arkeolog Doç. Dr. Kırdemir, atamalarının her seferinde İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Süslü tarafından siyaset yapılarak engellendiğini iddia etti. Doç.Dr. Kırdemir, İl Kültür ve Turizm Müdürü Süslü'nün çalışan ve tarihi koruyan tüm personel ile uğraştığını da ileri sürerek, ?Görev yaptığı süre boyunca gittiği yurt dışı gezilerinden, çok daha az sayıda Marmaris Müzesi'ne geldi. Arkeolog olarak görev yapacağı yerde işin seyahat ve turizm tarafı ile ilgilenmekte. ?Cep telefonunu neden kapatıyorsun' gibi sudan nedenlerle sürekli çalışma ortamında beni rahatsız eden Süslü, Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi'ndeki bazı olumsuzlukları ortaya çıkartıp düzeltme yoluna gideceğim için siyasileri ve bürokrasiyi kullanarak, beni engellemeye çalıştı. Bunda da başarılı oldu. Son olarak da atama yazımın Muğla Valiliği'ne gelmediğini ileri sürerek, yalan söylüyor. Çünkü Valilik ve kendisinin benim Bodrum'a atanmamam için yazdığı yazı bakanlığa ulaştı. 1.5 yıl önce emekliliği hak etmeme rağmen bakanlığın talebi üzerine çalışmaya devam ediyordum. Ancak, bu olaydan sonra dün bakanlığa dilekçemi gönderip, emekliğimi istedim. Emekli etmezlerse, istifa ederek halen Muğla Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü'ndeki görevime devam edeceğim. Beni yalanlarla, siyasi oyunlarla mesleğimden soğuttular. Atamaların sürekli geri alınmasının nedenini sorduğumda hiçbir zaman geçerli bir neden göstermediler. Bugüne kadar aldığım tek bir ceza veya ihtar dahi yok. Olanları anlamakta güçlük çekiyorum? dedi.

ATAMASI GELMEDİ İDDİASI

Doç.Dr. Kırdemir'in iddialarına ancak valilik kanalı ile yazılı olarak başvurulduğu takdirde yine yazılı cevaplayabileceğini belirten Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Süslü, ?Yaşar Yıldız şu anda Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi Müdür'ü olarak görevdedir. Kırdemir'in Bodrum'a atanması ile ilgili herhangi bir resmi yazı veya kararname bize ulaşmadı. Bu konuda kesinlikle bilgimiz yok. Söyleyebileceklerim bundan ibaret? dedi.

BELGELER SÜSLÜ'YÜ YALANLADI

Ancak DHA muhabirini Muğla Valiliği'nde yaptığı araştırmada, Doç. Dr. Neşe Kırdemir'in Bakan Günay tarafından kadrosu bulunan Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi' ne 20.11.2008 tarihinde asaleten müdür olarak atamasının yapılması ile ilgili yazının Muğla Valiliği'ne 28 Kasım 2008 tarihinde 1407 sayılı yazı ile giriş kaydının yapılıp, dört gün sonra da İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne yazıyla gönderdiği ortaya çıktı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber