Sağlık-Sen: Parçalanmış aileleri kavuşturun

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Şubat 2009 13:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sözleşmeli personele kadrolularla aynı koşullarda eş durumu tayini hakkı sağlanması için girişimlerde bulunan Sağlık-Sen, Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu'yu ziyaret ederek destek istedi.

Memur-Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ve Memur-Sen Genel Sekreteri Sağlık-Sen Başkanı Mahmut Kaçar, Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu'yu ziyaret etti. Kaçar, sözleşmeli personelin eş durumu tayinini kısıtlayan düzenlemenin Bakanlar Kurulu'ndan toplu görüşme mutabakat metni doğrultusunda çıkması konusunda destek istedi.

Memur-Sen Genel Sekreteri ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Kaçar görüşmede, sağlıkta çalışan sözleşmeli personelin eş durumu tayin hakkı olmadığı için Türkiye'nin her tarafında parçalanmış aile tablolarının oluştuğunu, geciken çözüm nedeniyle boşanmaların arttığını belirtti. Kaçar, "Parçalanmış aileleri birleştirme adına aile kurumundan sorumlu bir bakan olarak sizden destek istiyoruz" dedi. Başbakanlık'taki taslağın Bakanlar Kurulu'nun önüne geleceğini hatırlatan Kaçar, "Mevcut düzenlemedeki eş durumu tayin hakkı, sorunu çözmekten uzaktır. Aileden sorumlu bakan olarak, sosyal bir yara haline dönüşen bu konuda yüzlerce mağdur ailenin yanında yer almanızı diliyoruz" şeklinde konuştu.

Kaçar, görüşmede sosyal hizmet çalışanlarının yaşadığı ek ödeme adaletsizliğini de gündeme getirdi. Sosyal Hizmet Çalışanlarının ekonomik ve sosyal haklar açısından adeta üvey evlat muamelesi gördüğünü dile getiren Kaçar, Bakan Çubukçu'dan ek ödemeler konusunda yaşadığı haksızlıkların giderilmesi için girişimde bulunmasını istedi.

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu ise Memur-Sen tarafından kendisine iletilen konularla ilgileneceğini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber