Borç batağındaki Tıp Fakültesi'nde ilaç sıkıntısı başlıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Şubat 2009 15:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Tıp Fakültesi, bir önceki yönetimden kalan ağır borç yükü nedeniyle zor günler geçiriyor. 64 milyon YTL borcu olan fakültenin gelirleri ise oldukça düşük.

Paralarını alamayan medikal firmaları ihalelere girmezken, stoklarda ki ilaçların azalmasıyla hastane hizmet veremez duruma geldi. UÜ Rektörü Prof. Dr. Mete Cengiz, 1,5 yıl sürecek sıkıntılı bir döneme girildiğini söyledi.

CİHAN muhabirine konuşan Rektör Mete Cengiz, geçmiş dönemden kalan 64 milyon TL'lik borca karşılık 24 milyon TL'lik faturalandırılmış alacak bulunduğunu kaydetti.

Fakültenin gelirlerinin giderlerinin karşılamaktan bir hayli uzak olduğunu vurgulayan Rektör Cengiz, mali durumun sağlık hizmetlerini olumsuz etkilemeye başladığını ifade etti.

Göreve geldikleri günden beri Fakülte'deki durumu düzeltmek için insan üstü gayret gösterdiklerini aktaran Cengiz, şu bilgileri verdi: "Medikal firmalarına 2007 yılından kalma borçlarımız var. Bunlar ödenmediği için firmalar ihalelere girmiyor. Bu durumda fakülteye hizmet sağlamakta çok zorlanıyoruz. 12 milyon TL'lik ilaç stokumuz var ancak bu da azalıyor. Öncelikle hastanenin gelirlerini artırmamız gerekiyor. Şuan hastanenin gelirlerinin yüzde 25'i temizlik hizmetlerine gidiyor. Böyle bir şey kabul edilemez. Gelirlerle giderleri denkleştirecek bir çalışma içerisindeyiz. Giderlerimizi azaltıyoruz. Gelirlerimizi artırmaya çalışıyoruz. Acil ihtiyaç olan nakit sıkışıklığını gidermek için Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan siyasi temsilciler aracılığıyla 25 milyon TL ön ödeme istedik."

Hastanenin yapılması acil olan yatırımlarının da borç batağı nedeniyle kısa vadede yapılamayacağını belirten Cengiz, fakültenin ciddiyetle yönetilmesi gerektiğini ifade etti.

Her geçen gün hizmet vermekte zorlanan Tıp Fakültesi'nin 1,5 yıl sürecek zorlu bir döneme girdiğinin altını çizen Cengiz, hastanenin el birliği ile düzlüğe çıkartılabileceğini vurguladı.

Alacaklarını 1,5 yıldır toparlayamayan medikal firma sahipleri ise Rektör Cengiz'den borçların ödenmesini istiyor.

Ana tedarikçilere borçlarını banka kredisi ile ödediklerini belirten firma sahipleri, daha fazla dayanacak güçlerinin kalmadığını dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber