Dur ihtarına uymayıp kaçan karı-koca polis, serbest bırakıldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Şubat 2009 23:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erzurum'da dün polisin dur ihtarına uymayarak kaçan ve yaşanan kovalamaca sonrasında yakalanan Kars Emniyet Müdürlüğü'nde görevli karı-koca polis memurları bugün sevk edildikleri savcılıkça serbest kaldı.

Olay sonrası Erzurum Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi'nde sorgulanan ve bugün savcılığa sevk edilen polis memurları E.P. ve eşi E.P. ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. Savcılıkta sanık olarak E.P. dinlenirken kadın polis memuru E.P. ise tanık olarak dinlendi.

İfadelerde E.P.'nin psikolojik rahatsızlığı olduğu ve tedavi görmek için eşiyle birlikte Elazığ'a gitmek için Kars'tan yola çıktıkları belirtildi.

Öte yandan Erzurum'da 2 polis memurunun da yaralanmasıyla sona eren olay şöyle gelişmişti:

"Erzurum şehir merkezi girişindeki askeri kontrol noktasında şüphe üzerinde durdurulmak istenen 23 EP 100 plakalı otomobil ihtara uymayarak kontrol noktasından kaçmış, çevre yolu üzerinden kaçmaya çalışan otomobilin durdurulması için polisten yardım istenmişti. Bunun üzerine şehir merkezinde farklı noktalarda tedbir alan polis ekipleri kaçan aracı kovalamaya başlamış, Üniversite kavşağında önünü kesen polis aracına çarparak kaçmaya devam eden şüpheli otomobil polis aracının devrilmesine neden olmuştu.

Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü'nde görevli 2 polis memurunun yaralandığı kazaya rağmen kaçışlarını sürdüren otomobil E-80 Devlet Karayolu'ndan Erzincan istikametine doğru kaçmaya devam etmiş, onlarca polis aracının takip ettiği otomobil Cemal Gürsel Stadyumu'nun kavşağında havaya ateş edilerek ve barikat kurularak durdurulabilmişti. Şüpheli otomobilin etrafında yoğun tedbir alan polis araç içerisinde bulunan ve Kars Emniyet Müdürlüğü'nde görevli olduğu belirtilen E.P. ve eşi E.P.'yi kıskıvrak

yakalamıştı. Kovalamaca sırasında devrilen polis aracında yaralanan polis memurları Hacı Tepe ve Satılmış Doğan, kaldırıldıkları Palandöken Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınmışlardı."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber