Sigortalılar, 10 gün içinde aynı hastalıktan ikinci bir hastaneye gidemeyecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Şubat 2009 08:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muayeneye 10 gün sınırı geliyor

SOSYAL Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Fatih Acar, 1 Nisan'dan itibaren gittiği bir hastane ile yetinmeyip aynı branşta muayene için birkaç hastane dolaşıp kuruma fatura çıkaranların önüne geçeceklerini açıkladı. Acar ?Yaptığımız incelemelerde en fazla rastladığımız ve kurumun mali yükünü artıran faturaların önemli bir bölümünün hastalık hastası diye tabir edilen kişilere ait olduğunu görüyoruz. Aynı branşta aynı gün ya da birkaç gün içinde birden fazla hastanede muayene olanlar, kurumun faturalarını gereksiz yere şişiriyor. Ancak Sağlık Uygulama Tebliği kapsamında, 1 Nisan 2009'dan itibaren, 10 gün içinde aynı branşta birden fazla muayene olunamayacak. Hastanelerin acil servislerine yapılacak başvurular bundan ayrı tutulacak' dedi.

Acar şunları söyledi: ?Hasta aynı branşta 10 gün dolmadan hastaneye gitmişse, hastane görevlileri, hastaya daha önce aynı branşta muayene olduğunu, üzerinden 10 gün geçmediğini, bu nedenle bedeli kendi cebinden ödemek zorunda olacağını bildirecek. Çünkü, sağlık harcamalarının daha kontrol edilebilir hale gelmesini sağlayacak teknik altyapıyı tamamladık. Daha önce böyle bir kontrol mekanizması yoktu.'

Acar Ankara'da yaptıkları denetimlerde 14 hastanede 1.1 milyon TL hak edilmeyen ödeme tespit ettiklerini de belirterek ?Örneğin ölmüş 222 hastaya reçete yazılmış' dedi. Acar benzer denetimi İstanbul'da da yapacaklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber