Erdoğan: AK Parti'ye kapatma davası açanlar, CHP'yi de görüyorlardır

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Şubat 2009 15:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayip Erdoğan, CHP'nin çarşaf ve Kur'an kursu açılımını eleştirerek, "AK Parti'ye kapatma davası açanlar, bunları da görüyordur." dedi.

Erdoğan, ayrıca CHP'nin belediyecilik anlayışını da eleştirerek, "CHP zihniyeti kirlidir, beceriksizdir." ifadesini kullandı.

AK Parti, yerel seçim startını Kocaeli'nden verdi. İzmit Perşembe pazarında düzenlenen mitinge eşi Emine Erdoğan ve bakanlarla katılan Başbakan Erdoğan, Kocaeli'nin kendileri için çok önemli olduğunu söyledi.

Kocaeli'nin yükselmesini, Türkiye'nin yükselmesi olarak gören Başbakan, "Kocaeli'nde durmak yok, hizmete devam. Gün, büyük düşünme günüdür. Çünkü biz büyük devletiz. Son 6 yılda çok büyüdük. Mehmet Akif Ersoy diyor ya 'Yırtarım dağları enginlere sığmam taşarım' Küçük düşünmek yakışmaz. Türkiye büyük düşün. Sen Kocaeli'sin, büyük düşün." diye konuştu.

Kocaeli'ni yeniden dünya şehri yapmak için çalıştıklarını vurgulayan Erdoğan, "CHP'li belediyelerin dertleri belediyecilik değil, iftira atmaktı. Çünkü bunların yandaş medyası var. Türkiye artık artık eski Türkiye değil. Türkiye artık 6 yıl önceki Türkiye değil. Türkiye'yi dünyaya, dünyayı Türkiye'ye yakalaştırdık. Türkiye demokrasi ile üst sıralara tırmandı. Şimdi artık şehirlerimiz bir birleri ile yarışmıyorlar. Şehirler artık birer marka haline geldi. İzmit Milano ile yarışıyor. Erzurum Palandökeni kayak merkezi haline geliyor." şeklinde konuştu.

Demokrasinin yerelde başladığını, mücadeleye de buradan başlayacaklarını belirten Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz ne o parti ile ne de bu parti ile yarış içindeyiz. Biz dünya şehirleri ile yarış içindeyiz. Biz kendi kırdığımız rekorları ile yarış içindeyiz. İşimiz hizmet, gücümüz millet. Biz Ak Parti olarak Türkiye'ye yeni bir anlayış kazandırıyoruz. Ezberleri bozan yeni bir anlayış kazandırıyoruz. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını yedirmiyoruz, hiçbir din, hiçbir ırk dışlanmıyor, kollanmıyor. Bu ülkede artık güçlünün sesi haklının sesini bastırmıyor. Bu ülke çok daha fazlasını hak ediyor. Onun için durmak, yok kalkınmaya devam ediyoruz. Yalnızca bir tek Türkiye olsun diyoruz. Geri kalmak yok yola devam ediyoruz. Bu mücadelede kavgaya yeri yok. Bu 71 milyon vatandaşın mücadelesidir."

Vatandaşlardan, 29 Mart'ta sadece partiye değil şehrin geleceğine oy vermelerini isteyen Erdoğan, şunları söyledi: "Çocuklarınızın geleceğini düşünerek oy verin. Biz dik duracağız ama dikleşmeyeceğiz. Bu milletin onuruna asla leke kondurmayacağız. Bu milletin onurunu nasıl koruduysak bundan sonra da böyle koruyacağız. Bu sadece partilerin seçimi değil. Bu Türkiye'nin medeniyet yarışıdır. Bu yarış, yerel kalkınmada hizmet yarışıdır. Bu pusula Türkiye'ye klavuzluk edecek. Şehrinize rehberlik edecek. Kime evet diyecekseniz deyin, yeter ki Türkiye'nin kazanmasına evet deyin. Burada bir kez daha sesleniyorum Türkiye'ye; gelin canlar adalette birleşelim, gelin canlar barışta buluşalım, gelin kol kola yürüyelim. Türkiye'nin geleceği için kenetlenelim, iri olalım, diri olalım."

Kocaeli'ne 17. gelişi olduğunu, her gelişinde bir müjde, toplu açılışlar yaptığını hatırlatan Erdoğan, "Kocaeli'ni daha da geliştirecek daha da kazandıracak tesisleri kazandırıyor sizin hizmetinize sunuyoruz. Daha önce Kocaeli'nde 2 açılış bayramını gerçekleştirdik. Şimdi 3. açılış bayramını yapacağız. Tam 105 eseri Kocaeli'ne kazandıracağız. Sizin desteğiniz sayesinde Ak Parti büyüdü, Türkiye büyüdü. Sizin sayenizde Türkiye değişiyor, büyüyor. İnşallah 29 Mart'ta bu gönül köprüleri daha da sağlamlaşacak, biz millet sevgisini hiçbir zaman oyla ölçmeyiz." ifadesini kullandı.

CHP ZİHNİYETİ KİRLİ

Konuşmasında sık sık CHP'yi eleştiren Erdoğan, CHP iktidarında belediyecilik olmadığını, bu zihniyetin kirli olduğunu söyledi.

Erdoğan, "Bu zihniyetler, geçmişinden bu güne bereketsizlik var. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın Enerji bakanı olduğu dönemde akaryakıt kuyrukları vardı. CHP dönemine bakın, o günleri bu millet gördü. Gördüğü içinde CHP'ye tek başına iktidar vermedi." dedi.

Üç dönem İzmit Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan Sefa Sirmen'in dönemini de eleştiren Başbakan, CHP'den Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ni 4,5 milyar dolar borçla aldıklarını hatırlattı.

Erdoğan, Sirmen ile Karaosmanoğlu dönemini şöyle karşılaştırdı: "Şöyle bir bakın, Kocaeli'de 3 dönem neler yapıldı CHP döneminde. Yuvacık Barajı'nı devlet ödüyor. Yüzde 1 ile iki kat fazlasını Ankara Büyükşehir Belediyesi baraj yaptı. Başkanımız göreve geldi, şu dönem içinde 2 katrilyonluk yatırım yaptı. Bu borca rağmen hizmet yaptı. Kocaeli'nin nasıl değiştiğini görüyoruz. Burada da ilklere imza atık. İzmit, ilçe belediyesi oldu. Kocaeli, Büyükşehir Belediyesi oldu. Kim yaptı? Biz yaptık. Tüm köylere ve beldelere hizmet götürdük. Buna rağmen bu hizmeti verdik. Bazıları bunu gözden kaçırıyor. Bu para ile buralara hizmet götürdük. Bizim sevdamız, aşkımız, hizmet anlayışımız olmasa, hiçbir şey olmaz. Biz geldik bu şehrin altyapısı yoktu. Burada sel baskınları oluyordu. Kocaeli'nin tamamında 5 bin 500 kilometre alt yapı hizmeti verildi.

Kentsel dönüşüm hizmeti verildi. Uydu sistemi ile kaçak yapılaşmayı önledik. Sanayi başkenti Kocaeli'nde sadece kentsel dönüşümü değil. Seka Park'a Baykal geldi. 'Burada peşkeş çekiliyor' dedi. 'Vermeyiz' dedi. Biz ne dedik. Biz zarar eden buralara son verdik. 'Buradaki işçileri asla sokakta bırakılmayacak' dedik. Bu işçileri Büyükşehir Belediyesi aldı. Seka'yı Kocaeli emrine vereceğiz dedik. Birinci etabını 6 ay gibi kısa sürede tamamladık. Bizim kitabımızda aldanmak ve aldatmak yok, ama onların kitabında var. Biz Seka'yı muazam bir park yaptık.

Şimdi ortaya bir durum kaldı. Seçim propagandasında Sirmen yeniden Seka'yı gazeteler için kağıt üreten yer haline getireceğini söylüyor. O zaman adama sorarlar. 1998'de özelleştirmek isteyen ve buraları villa yaparak peşkeş çekmek isteyen sen değil miydin? Seka fabrikasını bizzat kapatmak isteyen sen değil miydin? Belediyenin kağıt üretmek gibi bir derdi mi var? Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu."

CHP'nin çarşaf ve Kur'an kursları açılımını bir kez daha eleştiren Başbakan, Ak Parti'ye açılan kapatma davasını hatırlatarak, Her mahalleye kuran kursu diyorlar ya. Konuşmaları bile güzel. Rozet takmaları bile güzel. Her halde AK Parti ye kapatma davası açanlar bunları da izliyordur." diye konuştu

Konuşmasından sonra miting alanını dolduran vatandaşlara Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile beraber gül atan Erdoğan, daha sonra Kocaeli Valisi Gökhan Sözer'i ziyaret etmek için miting alanından ayrıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber