Posta dağıtıcısıydı başmüdür oldu

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 08 Şubat 2009 23:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ERZİNCAN'da posta dağıtıcısı olarak girdiği PTT'de 30 yıl sonra Başmüdür koltuğuna oturan 54 yaşındaki Metin Ağdaş, çalışan insanların her zaman başarılı olacağını söyledi. Erzincan'ın Kavakyolu Beldesi'nde 1955 yılında dünyaya gelen Metin Ağdaş, ilkokulu Kavakyolu Beldesi'nde, ortaokulu Erzincan'da okudu.

Erzincan Ticaret Lisesi birinci sınıfındayken maddi imkansızlıklar nedeniyle eğitimine ara veren Ağdaş, 1979 yılında PTT'nin açtığı personel alımı sınavını kazandı. Sivas'ın Yıldızeli İlçesi'ne bağlı Yavu Beldesi'nde posta dağıtıcısı olarak işe başlayan Metin Ağdaş, 6 ay boyunca köylere posta taşıdı. Daha sonra Erzincan'ın Mercan Beldesi'ne tayin olan Ağdaş aynı görevi 1982'ye kadar sürdürdü. Bu arada girdiği memurluk sınavını kazanınca, dağıtıcılık görevini bırakarak, Tercan PTT Müdürlüğü'nde memur olarak göreve başladı. Metin Ağdaş 2 yıl sonra da Erzincan kent merkezine atandı.

Önce lise sonra üniversite

Bu arada liseyi dışardan bitirme sınavlarına giren Metin Ağdaş, özlemini duyduğu lise diplomasına 1987'de kavuştu. Aynı yıl üniversite sınavına girerek Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi İşletme Bölümü'ne kayıt oldu. Bu arada Erzincan'da açılan PTT Bölge Başmüdürlüğü'ne personel memuru olarak nakil yaptıran Ağdaş, 1988 yılında personel şefi oldu. Evli ve 3 çocuk babası Metin Ağdaş, 1996 yılında üniversiteyi bitirmesi üzerine Erzincan PTT Başmüdürlüğü'nde Başmüdür Yardımcılığına atandı. Gümüşhane ve Erzincan'da da Başmüdür Yardımcılığı yapan Metin Ağdaş 2005 yılında Amasya'ya PTT Başmüdürü olarak tayin edildi. Ağdaş, 20 Ekim'den beri de 30 yıl önce posta dağıtıcısı olarak göreve başladığı Erzincan'da PTT Başmüdürlüğü görevini yürütüyor.

'Eğitim şart'

Kurumda işe başlayan birçok gencin kendini örnek almasından gurur duyduğunu söyleyen Ağdaş, mesleğini ailesi kadar çok sevdiğini belirtiyor:

"Ne iş yaparsan yap 'eğitimin şart' olduğuna inandım. Ben de bu bilinçle hem çalışıp hem okudum. 32 yaşında lise diplomasına kavuştum. 'Okumanın yaşı yok' diyerek üniversiteye devam ettim. Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi İşletme Bölümü'nden 9 yılda diploma aldım. Bir çok servisinde görev yaptığım PTT'de önce Amasya daha sonra da memleketim olan Erzincan'da Başmüdürlük görevine getirildim. Çok mutluyum. Buradaki görevimi de en iyi şekilde yapmaya gayret ediyorum!"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber