9 Şubat 2009'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Şubat 2009 09:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Filipinler'in Ankara Büyükelçisi Pedro Ong Chan ve Etiyopya Dışişleri Bakanı Seyoum Mesfin'i kabul edecek.

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İTO'nun restore ettirdiği Hünkar Kasrı'nın açılışını gerçekleştirecek. Ardından İTO 4. Başarılı KOBİ Yarışması ödül törenine katılacak. Sonrasında da Topkapı Sarayı'nda bulunan Bağdat Kasrı'nın açılışını yapacak.

- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Mersin'de sivil toplum kuruluşlarını ziyaret edecek. Hayırsever vatandaşlar tarafından yaptırılan okulların açılışlarına katılacak.

- Devlet Bakanı Mustafa Said Yazıcıoğlu, Etiyopya Dışişleri Bakanı Seyoum Mesfin ile görüşecek.

- Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Azerbaycan'a temaslarda bulunacak. Babacan, ilk olarak Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov ile bir araya gelecek. Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından da kabul edilecek olan Babacan, Azerbaycan'dan Lüksemburg'a gidecek.

- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 2008-2009 Eğitim-Öğretim Yılı 2. yarıyılı açılışı törenine katılacak.

Çelik, daha sonra Mersin'de eğitime yüzde yüz destek kampanyasında hayırseverler tarafından yapılan 3 okulun açılışını yapacak.

- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, memleketi Erzurum'a gelecek. Bakan Akdağ daha sonra Şenkaya, Olur ve Oltu ilçelerinde incelemelerde bulunarak açılışlara katılacak.

- Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesindeki Radyoloji, Acil Servis, Merkezi Sterilizasyon ve mutfak ünitelerinin açılışı Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak'ın da katılacağı törenle yapılacak.

- MHP'nin 40. kuruluş yıldönümü kutlamaları kapsamında parti yönetimi, Anıtkabir ile Alparslan Türkeş'in anıt mezarını ziyaret edecek, akşam da etkinlik düzenleyecek.

- Mehmet Ağar'ın ''Susurluk Davası'' kapsamındaki yargılanması yapılacak.

- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Çin Halk Cumhuriyeti Başkonsolosu ile görüşecek.

- CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş hakkında suç duyurusunda bulunacak.

- İzmir Valisi M. Cahit Kıraç, Türkiye-Fildişi Sahilleri A Milli futbol müsabakası için alınan güvenlik önlemleri ile ilgili basın toplantısı düzenleyecek.

- Mersin Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından gerçekleştirilen uyuşturucu ve ihale yolsuzluğu operasyonları ile ilgili basın açıklaması yapılacak.

- Fadıl Şani'ye ait ikinci dergah evi için yıkım kararı çıktı

Mardin'in Mazıdağı ilçesinde Hizbullah üyesi Fadil Şani'nin evinde 33 el bombası çıkması üzerine polisin yaptığı araştırmada Hizbullah'ın dergahı olarak kullanılan Şani'ye ait ikinci ev için yıkım kararı çıktı.

- Altınkoza etkinlikleri kapsamında Çukurova Üniversitesi ve Adana Kültür Sanat Derneği tarafından düzenlenen "Uzay fotoğrafları sergisi ve slayt gösterisi' Adana Kültür Sanat Merkezi'nde yapılacak.

- Ezilenlerin Sosyalist Platformu, Susurluk Davası'nda yargılanacak Mehmet Ağar ile ilgili basın açıklaması yapacak.

- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, belediye tarafından amatör kulüplere yapılacak malzeme yardımı nedeniyle düzenlenen törene katılacak.

- Öğretmenlik yaptığı ABD de geçirdiği trafik kazası sonucu yaşamını yitiren öğretmen Hakan Gün, memleketi Eskişehir'de öğle namazına müteakip toprağa verilecek.

SPOR

- Fenerbahçe, Hacettepe ile oynayacağı Turkcell Süper Lig maçı hazırlıklarına başlıyor.

- Türkiye ile Fildişi Sahilleri arasında oynanacak özel maçın güvenlik toplantısı İzmir Valiliği'nde yapılacak.

- A Mili Futbol Takımı, Fildişi Sahilleri ile oynayacağı özel maçın ilk çalışmasını yapacak.

- Türkiye A Milli Takımı ile özel bir maçta karşı karşıya gelecek olan Fildişi Sahilleri Milli Takımı İzmir'e gelecek.

- Bank Asya 1. Lig'de 21. hafta Diyarbakırspor - Adanaspor karşılaşmasıyla tamamlanıyor.

- Sivasspor tutulmuyor

Turkcell Süper Lig'inin 19 haftası geride kaldı ve lider Sivasspor, büyük takımlarla arasındaki puan farkını açmaya devam ediyor. Bu hafta Kocaelispor'u yenen Yiğidolar, Fenerbahçe'nin yenildiği, Galatasaray'ın berabere kaldığı haftayı karlı kapattı. Kendisi gibi haftayı 3 puanla kapatan Trabzonspor'la 41 puana sahip olan Kırmızı Beyazlı ekip, averajla liderliğini sürdürdü. Sivasspor, 15 Şubat 2009 pazar günü deplasmanda oynayacağı Bursaspor maçının hazırlıklarına yarın başlayacak.

- Kayserispor'da, Galatasaray beraberliğinin üzüntüsü var

Kayserispor, cumartesi günü oynadığı Galatasaray maçından son dakika golüyle berabere ayrılmanın üzüntüsünü yaşıyor. Alınan bir puanın Kayserispor adına iyi olmadığını düşünen teknik heyet, 10 kişi kalmış rakip karşısında galibiyet alamamanın nedeni olarak, saha içinde takım olarak verimli olunamamasını gösteriyor.

- Profesyonel lig takımlarının geride kalan haftanın maçlarıyla ilgili değerlendirmeleri alınacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber