Üniversite mezunlarını dolandıran sahte komiser emniyet müdürünü bile şaşırttı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Şubat 2009 11:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mersin'de ilkokul mezunu olan ve kendini sahte komiser olarak tanıtan bir şahsın üniversite mezunlarını dolandırması emniyet müdürünü bile şaşırttı.

M.K. isimli şahsın 9 kişinin yaklaşık 40 bin TL dolandırdığı bildirildi. M.K. ve yardımcısı olan Ü.A. isimli bayan, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

M.K. isimli şahsın genellikle polis okullarına KPS puanları yetmeyen üniversite öğrencilerini, polis akademisine aldırma vaadi ile dolandırdığını belirten Mersin Emniyet Müdürü Süleyman Ekizer, "İlkokul mezunu bir kişi üniversite mezunlarını dolandırıyor." diyerek hayretini gizlemedi.

Kendini baş komiser ve jitemci olarak tanıtan Murat isimli bir şahsın polis okuluna puanları yetmediği için giremeyen şahısları dolandırdığının bir ihbar mektubu ile bildirilmesi üzerine Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin hareket geçti.

Mersin Emniyet Müdürü Ekizer, dolandırıcı şahsın yapacağını vaat ettiği işler için aldığı paraları banka yolu ile havale ettirdiğini ve bunu da Ü.A. isimli bayanın aldığının tespit edildiğini kaydetti.

2 şahsın gümrükten düşük fiyatla araç alma vaadiyle kandırdıkları bir şahıs ile buluştuklarında yakalandığını ifade eden Ekizer, şahısların üzerinden çalıntı olduğu belirlenen 500 bin TL meblağlı çek ele geçirildiğini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber