6 üniversitenin rektörleri fikir alışverişinde bulundu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Şubat 2009 13:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Orta Anadolu'da yeni kurulan üniversitelerin rektörleri Nevşehir Üniversitesi'nde bir araya gelerek istişare toplantısı gerçekleştirdi.

Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç'ın davetlisi olan Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Uygun, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Sağlam, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selahattin Salman ve Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, üniversitelerin sorunları ve çözüm yolları konusunda fikir alışverişinde bulundu.

Prof. Dr. Filiz Kılıç, yeni kurulan üniversiteler olarak birçok sorunlarının olduğunu, bu sorunların çözümü konusunda fikir alışverişinde bulunduklarını söyledi.

Prof. Dr. Filiz Kılıç, ''Orta Anadolu'da yeni kurulan üniversitelerimizin rektörleri ile bir araya gelip, öğretim üyesi değiş tokuşu gibi çeşitli sorunları masaya yatıracağız. Hangi üniversite hangi sorununu nasıl çözüme kavuşturmuş, bu konuda bilgi alışverişi yapacağız. Bir günlük çalıştayımızın sorunların çözümü konusunda biz rektörler açısından oldukça faydalı geçeceği inancındayız. Bu toplantılarımızın daha ilki ilerleyen dönemler bu tür bir çok toplantı gerçekleştirmeyi planlıyoruz.'' diye konuştu.

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selahattin Salman ise, ortak çalışmalar yaparak Orta Anadolu'daki üniversitelerin sorunlarını çözüme kavuşturmaya amaçladıklarını belirterek, "Bu tür toplantılar birlik ve beraberlik çerçevesinde ortak yapacağımız çalışmaların başlangıcı. Üniversite rektörleri olarak akademik birikim ve donanımlarımızla birlikte sorunlarımıza ortak çözümler üreteceğiz. Anadolu'daki üniversitelerde kuruluş mantıkları bu amaç doğrultusunda olduğu için deneyimlerimizi paylaşacağız. Ortak bir güç oluşturup Üniversitelerimizin sorunlarına ortak çözüm üretmeye çalışacağız." şeklinde konuştu.

Konuşmalarını ardından Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, ziyaretin anısına komşu İllerin rektörlerine plaket takdim etti.

İstişare toplantısı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber