İstanbul Emniyet Müdürü Cerrah, 'doktor' oldu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Şubat 2009 20:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'a İsviçre'nin Montrö kentinde bulunan Avrupa Üniversitesi tarafından fahri doktor ünvanı verildi. Bu ünvanın verilmesinin gerekçesi "kamu kuruluşu yönetimindeki vizyonu ve bitmez tükenmez gayretle verdiği çabalar ile güvenliği sağlamak için kendisini yüksek standartlara adamak" olarak ifade edildi.

Merkezi İsviçre'nin Montrö şehrinde bulunan Avrupa Üniversitesi'nin Mütevelli Heyeti tarafından Cerrah'a Medeni Hukuk alanında fahri doktor ünvan verildi. 5 Şubat 2009 tarihinde üniversitede düzenlenen törenle fahri doktora plaketi alan Cerrah, tören sonunda üniversite yetkilileriyle hatıra fotoğrafı da çektirdi. Cerrah'a verilen Fahri doktor ünvanının gerekçesi de dikkat çekti. Cerrah'ın Medeni Hukuk alanında fahri doktor ünvanı almasının gerekçesinde "İstanbul Emniyet Müdürü olarak verdiğiniz üstün hizmetler, bir kamu kuruluşu yönetimindeki vizyonunuz ve bitmez tükenmez gayretle verdiğiniz çabalar, ülkenizin değerli ilkelerine gösterdiğiniz tutku ve sadakat, devamlı bir barış elçisi olmanız ve kendinizi güvenliği sağlamak için yüksek standartlara adamanız, küresel girişimciliğiniz ve yapmakta olduğunuz liderliğiniz, aile ve dostlarınıza gösterdiğiniz sevgi ile emsalsiz tutumunuzu sergileyen cömert ruhunuz nedeniyle Avrupa Üniversitesi Mütevelli Heyeti size Medeni Hukuk Fahri Doktor ünvanı verme onuruna erişmiştir" ifadeleri yer aldı.

Cerrah'ın fahri doktor ünvanı almasıyla Türkiye'de ilk kez bir emniyet müdürünün böyle bir ünvana sahip olduğu belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber