Ceza İnfaz Yasası kabul edildi

Haber Giriş : 10 Aralık 2004 10:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Komisyon'un, alt komisyon tarafından hazırlanan metin üzerinden yaptığı görüşmeler yaklaşık 7 saat sürdü. 124 maddeden oluşan tasarı değiştirilerek kabul edildi.

Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Yasa Tasarısı, TBMM Adalet Komisyonu'nda kabul edildi.

Ceza ve güvenlik tedbirlerinin infazına ilişkin usul ve esasları düzenleyen tasarı, infazın temel ilkesini, şöyle belirledi:

''Ceza ve güvenlik tedbirlerinin infazına ilişkin kurallar; hükümlülerin ırk, dil, din, mezhep, milliyet, renk, cinsiyet, doğum, felsefi inanç, milli veya sosyal köken ve siyasi veya diğer fikir yahut düşünceleri ile ekonomik güçleri ve diğer toplumsal konumları yönünden ayrım yapılmaksızın ve hiçbir kimseye ayrıcalık tanınmaksızın uygulanır.

Ceza ve güvenlik tedbirlerinin infazında, zalimane, insanlık dışı, aşağılayıcı ve onur kırıcı davranışlarda bulunulamaz.''

İnfazın öncelikle genel ve özel önlemeyi sağlamasını amaçlayan tasarı, bu amaçla hükümlünün yeniden suç işlemesini engelleyici etkenleri güçlendirmeyi, toplumu suça karşı korumayı, hükümlünün yeniden sosyalleşmesini teşvik etmeyi, üretken ve yasalara, nizamlara ve toplumsal kurallara saygılı, sorumluluk taşıyan bir yaşam biçimine uyumlarını kolaylaştırmayı öngörüyor.

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber