Haber-Sen'den PTT soygunlarına tepki

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Şubat 2009 16:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Basın Yayın İletişim ve Posta Emekçileri Sendikası (Haber-Sen) üyesi bir grup, Türkiye genelinde son zamanlarda artan PTT şubelerinin soyulmasına tepki gösterdi.

Sendika üyeleri yaşanan soygun olayları karşısında gerekli önlemleri almadığını savundukları PTT Genel Müdürlüğü yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Kızılay PTT Şubesi önünde toplanan Basın Yayın İletişim ve Posta Emekçileri Sendikası üyesi yaklaşık 15 kişi, son zamanlarda artan PTT soygun ve yaşanan güvenlik zafiyetlerine dikkat çekmek için eylem yaptı.

"Memur can veriyor, PTT kâr ediyor, Soygunlarda ölmek istemiyoruz" şeklinde slogan atan grup adına açıklama yapan Haber-Sen Ankara 2 No'lu Şube Başkanı Yaşar Polat, Türkiye'de PTT şubelerindeki güvenlik zafiyetinden dolayı son zamanlarda soygun girişimlerinde artış olduğunu belirterek, PTT yönetiminin soygunlara karşı hiçbir önlem almamasından dolayı PTT şubelerinin hırsızların iştahını kabarttığını söyledi.

PTT yönetiminin insan hayatını hiçe sayan uygulamalardan bir an önce vazgeçmesini isteyen Polat, ücra yerdeki PTT şubelerinin kapatılmasını ve merkezi yerlere taşınmasını talep etti.

Yaşar Polat, tüm ısrarlarına rağmen PTT şubelerinde yeterli güvenlik önlemi almayan ve hırsızlara adeta davetiye çıkarttığını savunduğu PTT Genel Müdürlüğü yetkilileri hakkında da savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını belirtti.

Basın açıklamasının ardından eylem olaysız sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber