6 öğrenci bisküviden zehirlendi

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 12 Şubat 2009 19:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SİVAS'taki Recep Handan İlköğretim Okulu'nda eğitim gören 6 öğrenci, büfeden aldıkları bisküviyi yiyince zehirlendi. Hastaneye giden öğrenciler tedavilerinin ardından evlerine gönderildi.

Recep Handan İlköğretim Okulu 6'ncı sınıf öğrencileri Furkan Korkmaz, Abdulbaki Beşer, Orhan Nuri Öğütlü, Ahmet Buğra Ceylan, Mustafa Kücel ve Alperen Yurtseven okul dışındaki bir büfeden bisküvi aldı.

Bisküvileri yiyen öğrenciler, bir süre sonra rahatsızlandı. Baş ağrısı ve mide bulantısı gibi rahatsızlıklar hisseden öğrenciler, kendi imkanlarıyla Sivas Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Burada tedavi altına alınan öğrencilerin sağlık durumlarının ciddi olmadığı belirlendi. Okul Müdürü Rahmi Serin'in kendileriyle ilgilenmediğini iddia eden öğrencilerden Abdulbaki Beşer, ?Saat 13.00 sıralarında okulun yakınında bulunan büfeden bisküvi aldık. Hepimiz bu bisküviden yedik ve midelerimiz bulandı. Müdüre rahatsızlandığımızı söyledik. Ambulans çağırmak yerine bize ?Hastaneye gidin' dedi. Biz de yürüyerek hastaneye geldik. Yolda bize bir şey olsaydı, sorumlusu kim olacaktı? dedi.

Sivas Devlet Hastanesi acil doktoru Bahadır Etsileri, öğrencilerin durumunun iyi olduğunu ve basit bir gıda zehirlenmesi yaşadıklarını belirtti. Öğrenciler yapılan kontrollerinin ardından evlerine gönderildi. Satılan bisküvilerin bozuk olabileceği ihtimali üzerine soruşturma başlatıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber