Öğretim üyesi, atama kararına karşı açtığı davayı kazandı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Şubat 2009 22:23, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muammer Nurlu, Cide Meslek Yüksekokulu'na görevlendirilmesinin iptali için açtığı mahkemeyi kazandı. Zonguldak Bölge İdare Mahkemesi, Nurlu'nun görevlendirilmesi ile iglili yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Kastamonu Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Bölümü'nde Öğretim üyesi olarak çalışırken, Cide Meslek Yüksek Okulu'na görevlendirilen Doç. Dr. Muammer Nurlu, Cide'ye sürülmesiyle ilgili hukuk mücadelesini nihayet kazanmış bulunduğunu açıkladı. Nurlu yaptığı açıklamada, "Kastamonu Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Bölümü'nde Öğretim üyesi olarak çalışıyorum. "Üniversiteden ilişiği kesilmek istenen iki Yardımcı Doçent arkadaşımın, haksızlığa uğradığını, yeni kurulan bir üniversitede dışardan ders veren uzman olmayan kişiler mevcut iken doktorasını yapmış elemanların atılmasının üniversitemiz menfaatlerine uymayacağı" biçiminde bir muhalefet gerekçesi yazarak karşı oy kullanmıştım. Bu gerekçeye İdari Mahkeme de katılınca atılan iki arkadaşım göreve döndüler. Bu durumun sorumlusu olarak beni gören üniversite yönetimi beni Cide Meslek Yüksekokulu'na sürmüştü. Haksız bir sürgündü; çünkü benim verebileceğim bir ders yoktu orada. Bu durumu mahkemeye taşımıştım. Nihayet sonuçlandı. Zonguldak Bölge İdare Mahkemesi'nce yürütme durduruldu."dedi.

Muammer Nurlu'nun kanun gereği bir ay içinde Kastamonu Eğitim Fakültesi Türkçe Bölüm Başkanlığı'nda görevine başlatılması gerekiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber