Personel alımı ihtiyaca göre 100 bine çıkabilir

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 16 Şubat 2009 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başesgioğlu: "Personel alımının seçimle ilgisi yok"

Ferhat AKGÜN/TEKİRDAĞ, (DHA)

DEVLET Bakanı Murat Başesgioğlu, Ocak ayı itibariyle 70 bin personel alımının öngörüldüğünü, ancak bu rakamın ihtiyaca göre 100 bine çıkarılabileceğini söyledi.

Bakan Başesgioğlu, ?Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı, en yoğunluklu personel alımı gerçekleştiren kurumlardır. Kamu personeli alımının seçimle ilgisi yok. Hatta bu yılki bütçe önceki yıllara göre daha tasarruflu? dedi.

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, karayoluyla Tekirdağ'ın Malkara İlçesi'ne geldi. Burada Atatürk Spor Salonu'nun açılışını gerçekleştiren Bakan Başesgioğlu, ?Açılışını yaptığımız spor salonunda nitelikli, olimpiyatlarda başarı elde edecek şampiyon sporcuların yetişeceğine inanıyorum. Spor salonlarını açmak kadar içini doldurmak ve işletmek ile gençlerimizi buralara yönlendirmek önemli. Buralar sportif aktivitelerin yapıldığı yerler olmalarının yanı sıra aynı zamanda eğitim merkezidir? dedi.

Dünyada yaşanan ekonomik krizin etkilerinin Türkiye'de de görüldüğünü belirten Başesgioğlu, ?Türkiye her zaman büyük düşünmek zorunda. Bizler çağ açıp çağ kapatan şanlı ecdadımızın evlatlarıyız. Hedeflerimiz her zaman büyük olmalı, büyük düşünmeliyiz. Karamsarlığa kapılmak bize yakışmaz? dedi.

PERSONEL ALIMINI SEÇİMLE İLGİSİ YOK

Açılış törenini ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Başesgioğlu, Ocak itibariyle 70 bin personel alımının öngörüldüğünü, ancak bu rakamın ihtiyaca göre 100 bine çıkarılabileceğini söyledi. Bir gazetecinin ?personel alımlarının seçim yatırımı olup olmadığı' yönündeki sorusuna Bakan Başesgioğlu, ?Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı, en yoğunluklu personel alımı gerçekleştiren kurumlardır. Kamu personeli alımının seçimle ilgisi yok. Hatta bu yılki bütçe önceki yıllara göre daha tasarruflu? dedi.

Bakan Başesgioğlu Malkara'dan sonra Tekirdağ'a geçerek partisinin il teşkilatını ziyaret etti, Tekirdağ Belediyesi Gençlik Merkezi binası ve Tekirdağ Spor Kulübü tesislerinin açılışını yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber