Erdoğan: Milletin oyunu aşağılayanlara haddini bildirdiniz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Şubat 2009 17:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kırıkkale - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Siz, milleti küçümseyenleri elinizin tersi ile ittiniz. Milletin oyunu aşağılayanlara haddini bildirdiniz. Bu millete 'göbeğini kaşıyanlar' diyenlere, 'asıl siz göbeğinizi kaşıyorsunuz' diyerek onları ötelediniz" dedi.

Erdoğan, Cumhuriyet Meydanı'nda partisince düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, kalkınma ve muasır medeniyete ulaşma yolculuğunda Kırıkkale'nin kendilerini hiç yalnız bırakmadığını kaydetti.

Halkın, yolsuzluğa, yoksulluğa, yasaklara, çetelere, mafyaya "yeter" dediğini ve kendilerini 3 Kasım'da iktidara getirdiğini belirten Erdoğan, AK Parti'nin o günden bu güne "emaneti hakkıyla, layıkıyla götürmenin gayreti içinde olduğunu" söyledi.

Kendilerinden önce MHP-DSP-ANAP iktidarının bulunduğunu anlatan Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, "gerginlikten bahsettiğini" anımsatarak, "Sayın Bahçeli, şu ifadelerimde Allah aşkına gerginlik nedir? Yani senin iktidarın döneminde yaptıklarını anlatmayacak mıyız, yani sen ne yaptın bunu söylemeyecek miyiz?" diye sordu.

Bu koalisyon hükümeti döneminde IMF'nin kapısına gidilerek 30 milyar dolar borçlanıldığını, kendi iktidarlarında bu 26.5 milyar dolar borç devraldıklarını belirten Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Zaten 5 yıl bile bu hükümeti idare edemediniz. 3.5 yıl kaldınız, bunun sonunda 'biz bu işi götüremediniz haydi seçime' dediniz ve seçim kararı aldınız. Bu ne demek, biz bu işi yönetemeyiz, biz ülke yönetemeyiz demektir. Şimdi de geldin benim milletime diyorsun ki 'bize iktidar verin' Milletim seni gördü, biliyor zaten. 3 bin 300 dolardı kişi başına düşen milli gelir, şimdi 10 bin doları aştık. Nereden nereye...

Devletin kamu net borç stoku ise 100 lira milli gelirin 78 lirası borçtu. Şimdi 100 liranın 35'i borç. Buna indi."

Bazı kesimlerin gelip de kendilerine diplomasi dersi verdiklerini belirten Erdoğan, "Bize diplomasi dersi verenlere önce diyorum ki, bunlar tabii monşer eskileri. Diplomasiden emekli olmuşlar ama hiçbir zaman bu ülkede gerçek anlamda bu milletin değerleriyle örtüşmemişler. Sadece el, pençe, divan durmuşlar. Bize el, pençe, divan durmak yakışmaz. Bu millete onurlu duruş yakışır. O onurlu duruş olursa çok şey olur. İşte oldu. 41 sene sonra biz hamdolsun BM Güvenlik Konseyi Geçici Üyeliğini kazandık. Ama kalkıp da ne ana muhalefeti ne de yavru muhalefeti, 'bunu başardınız tebrik ediyoruz' diyemediler. Çünkü böyle bir dertleri, böyle bir sıkıntıları yok ki.

Bu ülke, bölgesel ve küresel meselelerde söz söylüyor, ağırlığını koyuyor, arabulucu oluyor. Bu ülke her yerde adından söz ettiriyor. Bakıyorsunuz bu beyler rahatsız. Niye? Çünkü bunlar böyle bir şey yapamadı" dedi.

Erdoğan, şöyle konuştu:

"Biz laf üretmeyiz iş üretiriz. Şimdi baktım bugün grup toplantısında Türklüğü paylaşmaktan filan, falan bahsediyor. Sayın Bahçeli; Türklük ne zamandan beri affedersin senin tasarrufun altında ya? Her Türk, Türk'tür. Olay bu kadar basit. Ve her Türk birbiriyle dayanışma içerisindedir. Ayrımcılık içerisinde değil. Biz bu ülkede Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Gürcüsüyle, Abhazasıyla Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı çatısı altında biriz, beraberiz, bütünüz. Ve bizi bölmek isteyenlere de asla prim vermeyeceğiz. Kimse etnik kimlik üzerinden siyaset yapmasın. Yapanlar hep yaya kaldılar, sandığa gömüldüler. Bundan sonra da aynı şey olacaktır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber