Yeşil kartlı vatandaşın 5 odalı lüks evi çıktı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Şubat 2009 18:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Musa Taşpınar

ANKARA- Yeşil kartı iptal edildiği için Başbakanlık'a muhtarı şikayet eden Selahakttin Tetik, isimli vatandaşın 5 odalı lüks bir evi olduğu ve iki oğlunun da yurtdışında çalıştığı belirlendi.

Selahattin Tetik (77), Başbakanlık'a müracaat ederek, "Muhtara karşı oy kullandım. Yeşil kartım iptal edildi." dedi. Yapılan araştırmada Selahattin Tetik'in 5 odalı lüks evinin olduğu, 2 oğlunun Avusturya'da çalıştığı ortaya çıktı. Sevil Çullu isimli vatandaş ise Orman İdaresi'ni 'kendisini evinden çıkardığı' için şikayet etti. Sevil Çullu'nun da evinin ve tarlasının yanısıra iki tane de traktörü olduğu tespit edildi.

Konya'nın Kulu ilçesine bağlı Yarayışlı köyünde yaşıyan yeşil kart sahibi Selahattin Tetik, kartı iptal edilince çareyi muhtarı Başbakanlık'a şikayet etmekte buldu. Başbakanlık İletişim Merkezi'ne (BİMER) müracaat eden Selahattin Tetik dilekçesinde, kulaklarının ağır işittiğini, üç erkek çocuğu olduğu halde kendisine bakmadıklarını, sık sık rahatsızlandığını, ancak herhangi bir sağlık güvencesi olmadığını anlattı ve 'muhtara muhalif oy kullandığı için' kartının iptal edildiğini savundu. Tetik hem yeşil kart, hem de "kömür yardımı" istedi. İlçe Sağlık Grup başkanlığından gelen yanıt ise yeşil kartın dağıtımındaki aksaklığı gözler önüne serdi. Gelen yanıtta, "Selahattin Tetik hakkında yapılan araştırmada 5 odalı lüks evinin olduğu, iki oğlunun Avusturya'da çalıştığı, şahsa yardımda bulundukları ve şahsa ait miktarını belirtmediği tarla bulunduğu için yeşil kartı iptal edilmiştir." denildi.

Sevim Çullu ise Osmaniye Orman Bölge Müdürlüğü'nü Başbakanlık'a şikayet etti. Sevil Çullu, Orman idaresi tarafından evinden çıkarıldığını, yardıma muhtaç olduğunu belirterek evinin geri verilmesini talep etti. Sevim Çullu'nun şikayeti bir başka suistimali ortaya çıkardı. Sumbas İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan gelen bilgide söz konusu vatandaşın gıda yardımı istediği, ancak 4 odalı betonarme evi, 2,5 dönüm sulu arazisi olduğu, hayatını kaybeden eşi adına kayıtlı iki adet traktör kaydı bulunduğu ve ihtiyarlık maaşı aldığı belirlendi.

Sumbas Kaymakalığı, Sevim Çullu'nun 8 çocuğunun bulunduğu, bunlardan ikisinin SSK'lı olarak çalıştıkları, oğlunun birisinin de Akdam Köyünde çiftçilikle uğraştığı, kendisinin de oğlunun yanında kaldığı ifade edildi. Osmaniye Orman Bölge Müdürlüğü ise Çullu'nun evinin ormanlık arazi içerisinde kaldığını belirlendiği ve evin mahkeme kararı ile yıkıldığı kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber