Öğretmenleri donmaktan köylüler kurtardı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 18 Şubat 2009 10:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

VAN Merkeze bağlı Ortanca Köyü İlköğretim Okulu'nda görevli 5 öğretmen kent merkezine dönerken tipiye yakalandı. Bulundukları araç kara saplanan öğretmenler, kurtulmayı başaramayınca jandarmadan yardım istedi. Jandarmanın haber verdiği, bölgeye en yakın köydeki muhtar ve köylüler donmak üzere olan öğretmenlere ulaşarak, 3 saat sonra kurtardı.

Van'ın yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı ve tipi, hayatı olumsuz etkiledi. Dün Van'a 35 kilometre uzaklıktaki Ortanca Köyü'nün 2'si kadın 5 öğretmeni, okul çıkışı otomobille Van'a gitmek üzere yola çıktı. Bir süre sonra öğretmenler, Gövelek Köyü düzlüğünde kar ve tipiye yakalandı. Buna rağmen yola devam eden öğretmenlerin aracı, köyün 4 kilometre dışında kara saplandı. Uzun süre aracı kardan kurtarmak için çabalayan öğretmenler, bunda başarılı olmayınca jandarmayı arayarak yardım istedi.

Jandarma da bölgeye en yakın olan Gövelek Köyü muhtarı Hüsnü Teyfiye'yi arayarak öğretmenlerin olduğu bölgeye gitmesini istedi. Muhtar yanına aldığı köylülerle birlikte yürüyerek öğretmenlere ulaştı. Ellerinde ve ayaklarında kızarıklıklar oluşan öğretmenler donmaktan son anda kurtarılıp köye götürüldü. Muhtar Teyfiye, köy yolunun açılması için İl Özel İdare karla mücadele ekiplerine haber verdi.

Karla mücadele ekipleri kısa sürede öğretmenlerin aracının kara saplandığı bölgeye geldi. Yüksekliği yer yer 50 santimetreyi aşan karı açmaya çalışan ekipler, daha sonra öğretmenlerin motoru donan aracını da greydere bağlayıp çekerek Van'a getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber