Cezaevinden bağımsız aday oldu, tahliye edildi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 19 Şubat 2009 13:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muhammet KAÇAR/RİZE,

RİZE'de tutuklu bulunduğu cezaevinden avukatı aracılığı ile İkizdere ilçesi bağımsız belediye başkanlığına aday olan Ayhan Biberoğlu, İlçe Seçim Kurulu'na başvurusunun ardından tahliye edildi.

İkizdere İlçesi'nde 2 dönemdir ANAVATAN Partisi'nden Belediye Başkanı olan Ayhan Biberoğlu, 13 Ekim 2008 tarihinde ilçede yapımı süren bir hidroelektrik santral inşaatı şantiyesine A.A. ve E.Ç. adlı iki kişi tarafından ateş açılması sonrasında jandarma tarafından gözaltına alınmış, bu iki kişinin ifadesi doğrultusunda gözaltına alınan 10 kişiyle birlikte, ?şiddet ve tehdit yöntemleri kullanarak maddi menfaat temin etmek için suç örgütü kurmak' suçlamasıyla adliyeye çıkartılmıştı. A.A., E.Ç. ve Ayhan Biberoğlu tutuklanmış, diğer 8 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

BAĞIMSIZ ADAY OLDU

Yaklaşık 4 aydır Kalkanderi ilçesi cezaevinde tutuklu bulunan İkizdere eski Belediye Başkanı Ayhan Biberoğlu, avukatı Muzaffer Derya Çalışkan aracılığı ile 14 Şubat tarihinde İlçe Seçim Kurulu'na adaylık başvurusunda bulundu. Biberoğlu'na müracaatından 4 gün sonra tahliye kararı çıktı. Dün saat 22.00 sıralarında cezaevinden tahliye edilen Biberoğlu'nun tutuksuz yargılanacağı belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber