MEB çalışanları, yükselme ve ünvan değişikliği yönetmeliğinin iptali için dava açtı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Şubat 2009 16:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Pınar KAMAN

ANKARA- Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası, Milli Eğitim Bakanlığı Görevde Yükselme ve Ünvan Değişikliği Yönetmeliği'nin 25. maddesinin 1/c fıkrasında yer alan 'şube müdürlüğü' ibaresinin yürütmesinin durdurulması ve iptali için Danıştay'a dava açtı.

Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası'ndan yapılan yazılı açıklamada; "şeflik sınavı bilmecesi devam ederken Milli Eğitim Bakanlığınca apar topar değişiklik yapılan MEB Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği'nin bazı maddelerinin iptali ve yürütmenin durdurulması için" daha önce açılmış davalar hatırlatıldı. Açıklamada, "Eğitim çalışanlarının Şube Müdürü olmasını engelleyen ve şube müdürlüğü sınavının açılmasını imkânsız hale getiren yönetmeliğin 25. maddesinin 1/c fıkrasında yer alan "Şube Müdürlüğüne" ibaresinin yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle Danıştay'a dava açılmıştır." denildi.

Şube müdürü olabilmek için hizmet içi eğitime katılmak, yapılacak olan sınavda başarılı olmak ve fakülte veya 4 yıllık lisans mezunu olmak gibi genel ve özel şartlar arandığına dikkat çekilen açıklamada şöyle denildi: "Ancak; yine aynı yönetmeliğin 25. maddesinde -A tipi Eğitim kurumlarında asaleten müdür olarak en az üç yıl veya B tipi eğitim kurumlarında asaleten müdür olarak en az 5 yıl ya da A tipi ve B tipi eğitim kurumu müdürlüğünde toplam en az dört yıl asaleten görev yapanlar, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdür yardımcılığı ve Şube Müdürlüğü görevine ... atanabilirler - hükmüyle şube müdürlüğü sınavının Milli Eğitim Bakanlığı'nca planlanması veya yapılması hayal olduğu görülmektedir. Çünkü bu yönetmelik hükmüyle başta Şef, tesis müdürü, mimar, mühendis gibi kadroların şube müdürlüğü sınavı açılmadan şube müdürü olabilme imkanı yoktur."

Açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı'nın en son şube müdürü sınavını 2000 yılında yaptığı, aradan geçen 8 yıl boyunca boş olan şube müdürlüğü kadroları için herhangi bir sınav açmadığı belirtilerek, "Aslen belirli bir kriter, eğitim ve sınav gibi şartlara bağlanmış olan 'Şube Müdürü' kadrolarının, hile ve hülle yoluyla doldurulmasının önüne geçilmesi için sendikamızca madde metninde geçen "Şube Müdürlüğüne atanırlar" hükmünün iptali ve yürütmenin durdurulması için Danıştay'a dava açılmıştır." denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber