Muğla'da kar yağışı halkı şaşırttı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Şubat 2009 12:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Muğla'da kar yağışı günlük yaşamı olumsuz etkiledi. İlk defa kar gören çocuklar ise kartopu oynayarak karın keyfini çıkardılar.

Muğla'da sabah saatlerinde başlayan kar yağışı yıllardır kar görmeyen Muğlalıları şaşkına çevirdi. Kar yağışının şiddetini artırmasının ardından vatandaşlar, sokaklarda kar altında yürüyüş yaptılar ve fotoğraf çektirdiler. Okullarda ise teneffüse çıkan öğrenciler kartopu oynayarak ilk defa gördükleri karın keyfini çıkardılar. Çocuklarını okula götürmeye çalışan bazı vatandaşların ise kar yüzünden zor anlar yaşadıkları gözlendi.

Kar yağışının ardından 2.5 yaşındaki çocuğunu alarak kar altında yürüyüş yapan Refika Göçmen, yıllardır Muğla'da yaşadığını belirterek, "İlk defa bu kadar kar yağdığını gördüm. Kar altında dolaşmak çok güzel bir duygu" dedi.

24 yıl önce kar kalınlığı

Muğla Meteoroloji İstasyon Müdürlüğü yetkilileri, kar yağışının aralıklarla süreceğine işaret ederek, " Muğla kent merkezinde en yüksek kar kalınlığı 24 yıl önce 25 santimetre olarak ölçülmüş. Kar yağışı sürdüğü için kar kalınlığı ölçümü hala yapılmadı. Yoğun kar yağışını meteoroloji olarak önceden tahmin etmiştik" dediler.

Bu arada, kar kalınlığının Muğla'nın Yılanlı ve Göktepe mevkilerinde 10 santime, Fethiye'nin Seki mevkisinde ise 20 santime ulaştığı bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber