Din dersinde cinsel taciz haberi yalan çıktı, muhabire 4 bin TL para cezası verildi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Şubat 2009 01:25, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Zonguldak'ın Devrek ilçesinde, din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeniyle ilgili 'din dersinde cinsel taciz' başlıklı haber yapan gazeteci suçlu bulunarak 4 bin TL para cezasına çarptırıldı.

Bölge Haber isimli gazete çıkaran ve Anadolu Ajansı'nın muhabirliğini yapan İbrahim Tığ, haberinde Türkyılmaz'ın Çaydeğirmeni Merkez İlköğretim Okulu'nda dersine girdiği 8. sınıf öğrencisi M.K.'ya (14) "Benim gelinim olacaksın. Sen M.K. değil, M. Türkyılmaz'sın. Seni oğluma alacağım ve mutlu bir yuvan olacak. Oğlumla birbirinize çok yakışıyorsunuz." ifadelerini kullandığını iddia etmişti.

Bölge Haber gazetesinin bir başka haberinde ise Türkyılmaz'ın, Devrek Özbağı İlköğretim Okulu'nda kız öğrencilerine "Benimle evlenir misin? İslam'da beş kadınla evlenmek vardır ve sevaptır." dediği ileri sürülmüştü.

İbrahim Tığ, Ergenekon lehinde de birçok haber yaparak vatandaşların duruşmaya bakışlarını değiştirmeye çalışmıştı. Ergenekon terör örgütü zanlılarından ve Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay'ın lehinde haberler yapan Tığ, Ergenekon davasını sulandırmak amacı ile gazetede 'Daha ne kadar susacağız' başlıklı haberlere yer vermişti.

Tığ, Türk Metal Sendikası Başkanı Mustafa Özbek lehine de haberlere genişçe vermişti.

Din kültürü öğretmeni Şeref Türkyılmaz, zanlı aleyhinde 25 bin TL civarında manevi tazminat davası da açacağını belirtti.

Din kültürü öğretmenine yapılan haksızlığa karşı Eğitim Bir Sen sendikası da bir kınama yayınladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber