Postacılar, bu kez kendi hakları için yürüyecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Şubat 2009 10:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dağıtım için her gün kilometrelerce yürüyen postacılar, bu kez "çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve insanca yaşam" talebiyle, İstanbul ve Diyarbakır'dan Ankara'ya "İnsanca Bir Yaşam İçin Bak Postacı Geliyor" yürüyüşü yapacak.

Haber-Sen üyesi bir grup postacı, çalışma koşullarına dikkat çekmek ve sorunlarına çözüm aramak için 25 Şubatta iki koldan Ankara'ya yürüyüş başlatacak.

Diyarbakır Büyük Postane ve İstanbul Sirkeci PTT önünde başlayacak yürüyüş, 27 Şubatta Ankara'da Ulus'taki PTT Genel Müdürlüğü önünde sona erecek.

Postacılar yürüyüş boyunca, "yıllık izin ve bayram izinlerinin kullandırılması, angaryanın engellenmesi, cumartesi çalışmalarının kaldırılması, can güvenliğinin sağlanması, personel açığının kapatılması, Kefalet Sandığı'nda toplanan paraların hak sahiplerine ödenmesi, ek ödemelerdeki farklılıkların giderilmesi, grevli, toplu sözleşmeli sendika hakkı, insanca yaşanacak ücret" taleplerini gündeme getirecek.

Haber-Sen Genel Başkanı Ali Yılbaşı, yaptığı açıklamada, "Sorunlarımıza görüşmelerle çözüm bulamadık. Yoksa karda, kışta yollara düşme meraklısı değiliz" dedi.

PTT'nin, kamu iktisadi teşekkülü olmaktan çıkarılarak anonim şirkete dönüştürülmek, daha sonra da özelleştirilmek istendiğini savunan Yılbaşı, kurumun özelleştirilmesine karşı olduklarını da dile getirdi.

Ali Yılbaşı, uyarılarının dikkate alınmaması halinde iş bırakma, hizmet üretmeme gibi seçenekleri gündeme almak durumunda kalacaklarını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber