Marmaris'e 23 yıldan sonra ilk kez kar yağdı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 23 Şubat 2009 14:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nin yüksek tepelerine 23 yıldan sonra ilk kez kar yağdı.

Bugün 08.30 başlayan kar yağışı, Marmaris'in Osmaniye ve Bayır köylerine ulaşım yolunun kapanmasına neden oldu. Meteoroloji yetkilileri kar yağışının hava sıcaklığının artması nedeniyle yağmura döneceğini açıkladı.

Marmaris genelinde dün gece yağmaya başlayan yağmur bu sabah saatlerinde yüksek tepelerde kar yağışına dönüştü. Özellikle İçmeler ve Turunç beldeleri arasında kalan 650 metre yükseklikteki Kızılağaç Tepesi karla kaplandı. İçmeler ve Turunç'u, Bozburun beldesi ile Osmaniye ve Bayır köylerine götüren karayolu saat 09.30'dan itibaren araç trafiğine kapandı.

Bu arada, 23 yıldan bu yana bölgeye ilk kez yağan kar, bölgede yaşayanlarda sevinç yarattı. Kızılağaç Mevkii'nde kar yağışını görüntüleyen İçmeler Belediyesi Halkla İlişkilerde görevlisi Esra Demirezen 1986 yılından bu yana ilk kez böyle yoğun bir kar yaşığına tanık olduğunu belirterek, ?Doğal güzelliklerimize doyum olmuyordu. Bu bölgede kar görmek herkese kısmet olmaz. 23 yıl aradan sonar ilk kez bu kadar kar gördüm ve mutlu oldum? dedi.

Muhammet Özdemir de aynı duyguları paylaştığını belirterek, ?Kar topu oynamak için arkadaşlarımızla birlikte iş yerini kapatın buraya geldik? dedi.

Meteoroloji yetkilileri kar yağışının bir süre sonra yağmura döneceğini gündüz hava sıcaklığının 6 ile 9 derece arasında değişeceğini açıkladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber