Konya'da sahte üsteğmen yakalandı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 24 Şubat 2009 13:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Taner ORAL- Ali TOYDEMİR/KONYA,

KONYA'da kendisini, Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda görevli Jandarma Kıdemli Üsteğmen olarak tanıttığı iddia edilen 35 yaşındaki M.G., jandarma tarafından düzenlenen operasyonla yakalandı.

Meram İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, aldıkları bir ihbarı değerlendirerek, Kaşınhanı Beldesi'nde yaşayan M.G.'nin evine operasyon düzenledi. Kendisini, Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda görevli Jandarma Kıdemli Üsteğmen olarak tanıttığı ve askeri üniforma giydiği iddia edilen M.G., jandarma tarafından gözaltına alındı. M.G.'nin evinde yapılan aramada, askeri üniformalar, kuru sıkı tabanca, çeşitli rütbeler, askeri bot, kar maskesi bulundu.

M.G.'nin 3 yıl önce İzmir'de sahtecilik ve dolandırıcılık suçundan sabıkası bulunduğu, 8 ay önce de Kaşınhanı Beldesi'ne taşındığı öğrenildi. Beldede kendisini jandarma komutanı olarak tanıtan M.G.'nin, vatandaşlarla kahvehanede yaptığı sohbetlerde, uydurduğu hikayeleri anlattığı iddia edildi. Jandarma yetkilileri, M.G.'nin özellikle Susurluk kazası sonrası yazılan kitapları okuduğunu, kitaplarda yazılanları kendisi yaşamış gibi vatandaşlara anlattığını belirledi. Kendisine, bir not defteri de yapan M.G.'nin bu deftere, kitaplardan kestiği belge fotoğarflarını yapıştırdığı, bazı belgelerin üzerine kendi adını ve ?Çok gizli' notları yazdığı öğrenildi. M.G.'nin 8 ay süresince zaman zaman belde dışındaki inşaatlarda işçi olarak çalıştığı belirlendi.

Gözaltına alınan M.G., Numune Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. M.G. burada kendisini görüntüleyen gazetecilere, ?Çekmeyin' diye bağırarak tepki gösterdi. M.G.'nin sorgusunun tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edileceğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber