Sağlık çalışanları mitinge hazırlanıyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 26 Şubat 2009 10:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Sağlık-Sen, sağlık çalışanlarının taleplerini gündeme getirmek için 28 Şubat Cumartesi günü Abdi İpekçi Parkı'nda miting yapacak.

Sendikadan yapılan yazılı açıklamaya göre, sağlık çalışanları, ?sözleşmelilere kadro verilmesi, hizmetlilerin memur yapılması ve döner sermaye adaletsizliği gibi birçok mağduriyetin giderilmesi? talebiyle Ankara'da bir araya gelecek.

Mitingde ayrıca, çalışma saatlerinin düşürülmesi, nöbet ücretlerinin artırılması istenecek, vekil ebe ve hemşirelerin yaşadığı sıkıntılar, üniversite hastanelerindeki sorunlar dile getirilecek.

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, konuyla ilgili açıklamasında, sağlık çalışanlarının sıkıntılarının had safhaya ulaştığını ifade ederek, şunları kaydetti:

?Tabir caizse artık bıçak kemiğe dayanmıştır. Türk Sağlık-Sen olarak, yapacağımız mitingle hükümete ve Sağlık Bakanlığına sesimizi gür bir şekilde duyurarak, çözüm isteyeceğiz. Sağlık çalışanlarının sorunlarını tüm platformlarda dile getirdik. 28 Şubatta da meydanlarda çalışanların sorunlarını ve taleplerini seslendireceğiz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber