DPÜ Rektöründen açıklama

Haber Giriş : 28 Şubat 2009 09:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

REKTÖRLÜĞÜN BASIN AÇIKLAMASI

BUGÜN GAZETESİNDE YER ALAN HABER

Kütahya Cumhuriyet Savcılığı, YÖK denetçilerinin hazırladığı rapor üzerine, Dumlupınar Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Güner Önce ve üniversite vakfının 3 yöneticisi hakkında dava açtı. Prof. Önce ve vakıf yöneticileri, öğrencilerden alınan kişi başı 90 TL'lik sigorta poliçelerini 12 TL olarak düzenlemek ve 78 TL'nin nerede kullanıldığının tespit edilememesi nedeniyle görevi kötüye kullanmak iddiasıyla 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası ile yargılanacak.

YURTDIŞINDAN DERSE GİRMİŞ

Açılan davada Önce'nin, fiilen girmediği dersler için ücret almak, döner sermaye katkı payının usulsüz dağıtılmasına sebep olmak, sigorta paralarını poliçede, tahsil edilen rakamdan çok daha düşük göstermek suretiyle öğrencilerden usulsüz olarak para toplamak ve vakıf şirketine aktarmak gibi pek çok konuda yargılanacağı belirtiliyor. Önce'nin derslerle ilgili yurtiçinde görevli olduğu halde, aynı gün aynı saatte 2 derse girmiş gibi ders ücreti aldığının da belgelendiği ve soruşturmadan bir süre önce rektörün ani bir kararla bütün ders yükünü boşalttığı ileri sürülüyor.

GÖREVDEN ALINMASI İSTENDİ

Denetçilerin raporu sonrasında, YÖK Genel Kurulu'nun izni ile açılan davanın ilk duruşmasının önümüzdeki ay yapılması bekleniyor. Denetçilerin Kurula sundukları raporda, Rektör Prof. Güner Önce ile ilgili olarak "yönetim görevinden ayırma", "kınama ve kademe ilerleme cezası? verilmesini talep ettikleri belirtiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber