27 Şubat 2009'dan Önemli Gündem Başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Şubat 2009 09:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Marmara Grubu Vakfı Genel Başkanı Akkan Suver ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.

2- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisince Van'da düzenlenen mitingde konuşacak.

- Van Valiliğini ziyaret edecek olan Erdoğan, toplu açılış törenine de katılacak.

3- TBMM Başkanı Köksal Toptan, Fransa'da.

- Toptan, Fransa Meclis Başkanı Bernard Accoyer ve Senato Başkanı Gerard Larcher'in ev sahipliğinde başkent Paris'te düzenlenen "AB Parlamento Başkanları Toplantısı"na katılacak.

4- Türk Hava Yollarının İstanbul-Amsterdam seferini yapan "Tekirdağ" uçağının Schiphol Havaalanı'na inişi sırasında meydana gelen kazaya ilişkin gelişmeler izleniyor.

5- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayatı Yazıcı, Bolu'da, belediye tarafından yaptırılan aşevi, "Hayır Çarşısı" ve gıda bankasının açılış törenine katılacak.

6- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Doğu Akdeniz Üniversitesinin güz dönemi mezuniyet törenine katılmak üzere KKTC'ye gidecek.

7- Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Uluslararası Yatırımcılar Derneğinin (YASED) İstanbul'da yapılacak 28. Olağan Seçimli Genel Kurulu'nda konuşacak.

- Bağış, Kosova İçişleri Bakanı Zenum Bayezıti ve Bayrampaşa Belediye Başkanı Hüseyin Bürge ile Bayrampaşa'da toplu açılış törenleri ve sembolik olarak eski Bayrampaşa Cezaevinin dış duvarlarının yıkılması törenine katılacak.

8- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Kocaeli Sanayi Odasındaki toplantıda konuşacak.

9- Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, Gaziantep'te incelemelerde bulunacak.

10- Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Adana'da, "Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü İl Müdürleri Değerlendirme ve Planlama Toplantısı"na, "Atletizm Eğitim Merkezi" ile "Milli Gurur Milli Forma Sergisi"nin açılışına iştirak edecek.

11- Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Adana'da, "Anadolu Kadın Girişimciler Zirvesi"ne katılacak, ziyaret ve incelemelerde bulunacak.

12- Devlet Bakanı Mustafa Said Yazıcıoğlu, Rusya Federasyonu Merkezi Dini İdare Başkanı Talat Tacettin'i Başbakanlık Merkez Bina'da kabul edecek.

13- Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezinin açılışına katılacak.

- Gönül, Kocaeli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu ile Kocaeli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Halil İbrahim Keleş'i de ziyaret edecek.

14- İçişleri Bakanı Beşir Atalay, İsviçre Adalet ve Polis Bakanı Eveline Widmer-Schlumpf ile bakanlıkta bir araya gelecek.

- Atalay, Sivil Savunma Teşkilatının kuruluşunun 50. yıl dönümü dolayısıyla Ankara'da düzenlenen etkinliklere de katılacak.

15- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Kocaeli'nin Gebze ilçesinde, Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu Marmara Araştırma Merkezinde (TÜBİTAK-MAM) Hamitabat Santrali gaz türbin parçalarının teslim töreninde konuşacak.

- Güler, "Türkiye Ulusal Enerji Programı Ortak Akıl Platformu"na iştirak edecek ve TÜBİTAK-MAM Enerji Enstitüsü binasının açılışını yapacak.

- Bakan Güler, İstanbul'da da, Amerikan Şirketler Derneğinin (ABFT) 5. kuruluş yıldönümü gala yemeğine katılacak.

16- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Hatay'da ziyaret ve incelemelerde bulunacak.

17- Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Malatya'da il koordinasyon Kurulu toplantısına katılacak, valilik, belediye başkanlığı ve AK Parti İl Başkanlığı ile esnafı ziyaret edecek.

18- Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2009 Ocak ayı dış ticaret verilerini açıklayacak.

19- Sarp'taki "Laleli Pazarı" bitiyor mu?

- Türkiye ve Gürcistan vatandaşlarının "sınırda ticaret" yaptığı Sarp Sınır Kapısı'ndan yaya geçişleri, valilik talimatıyla 1 Martta durduruluyor.

- Hopa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Engin Koyuncu:

- "Son 1 yılda bu kapıdan 3,6 milyar dolarlık ticaret yapıldı. Kapıda yatarız da bu kararın uygulanmasına izin vermeyiz."

- Devlet Bakanı Tüzmen: "Kapıdan yaya geçişlerini, ilk aşamada bir koridor açarak düzenli ve güvenli hale getireceğiz. Ama ileride bu ticareti, iki Avrupa ülkesine yaraşır hale getirmek lazım."

20- Savunma Sanayi Müsteşarı Murad Bayar: "(Atak Projesi'nde) bu yıl sonuna doğru yeni motorla ilk uçuşlar yapılmaya başlanacak."

- "(Milli Tank Projesi'nde) temel hedef, bütün hakları Türkiye'ye ait olan kendine özgü bir tankın ortaya çıkması."

- "IDEX'i, Türk savunma sanayii için önemli pazarlardan biri olarak belirlemiş durumdayız."

21- Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'nda bilgilendirme toplantısı yapılacak.

22- Siyasi partilerden.

- BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Düzce'de muhtarlarla kahvaltıda bir araya gelecek, Cumayeri ilçesinde seçim bürosu açacak, Sakarya'nın Limandere beldesini ziyaret edecek.

- Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu, Sakarya'nın Kocaali, Karasu, Ferizli ve Söğütlü ilçeleri ile kimi beldelerinde temaslarda bulunacak.

23- ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, Gaziantep Üniversitesinde, "ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticileri Toplantısı'na katılacak.

24- Toplantı...Açılış...Tören...Ziyaret...

- DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi ve Genel-İş Sendikası Genel Başkanı Erol Ekici, Edirne'nin Keşan Belediyesi ile sendika arasında toplu iş sözleşmesi imza törenine katılacak.

- İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri AŞ'de "IF Wedding Fashion 3. Gelinlik, Damatlık ve Abiye Fuarı"na ilişkin değerlendirme toplantısı yapılacak.

- Ege Sanayici ve İşadamları Derneği yönetimi, Ekonomi Muhabirleri Derneği İzmir Şubesi üyeleriyle sohbet toplantısı yapacak.

- Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu, İzmir'de Denizcilik Evi ve Deniz Ticaret Odası Meclis Salonu'nun açılışını yapacak.

- Anadolu Jet'in Çorlu-Ankara uçuşlarının başlaması dolayısıyla Çorlu Havalimanı'nda Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan'ın katılımıyla tören yapılacak.

- Doğal Hayatı Koruma Derneğince düzenlenen, "Lara-Perakende Kıyılarında Sürdürülebilir Turizm Turizm Toplantısı" Antalya'da yapılacak.

- İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Nick Baird, Trabzon Valisi Nuri Okutan'ı ziyaret edecek, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nda basın toplantısı yapacak.

25- Eurovision'da Türkiye adına yarışacak Hadise, Moskova Turizm Fuarı'na katılacak.

- Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Yazar: "Moskova Fuarı'na Hadise'yi götüreceğiz. Moskova'da Hadise'ye yönelik çok büyük bir ilgi var."

26- Turkcell Süper Lig'de 22. haftanın ilk maçında Beşiktaş ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi, BJK İnönü Stadı'nda karşı karşıya gelecek.

27- Bahis oyunu İddaa'nın yeni projelerinin tanıtımı amacıyla Swissotel'de basın toplantısı düzenlenecek.

28- TFF 2. Lig Yükselme Grubu ile 1, 2, 3 ve 4. Klasman Gruplarında 7. hafta, 5. Klasman Grubu'nda ise 3. hafta maçlarını yönetecek hakemler Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu tarafından açıklanacak.

29- Fenerbahçe ile Sivasspor, ligde yarın 8. maça çıkıyor.

- Geride kalan maçlarda Fenerbahçe 4, Sivasspor 1 galibiyet alırken, 2 maç da beraberlikle sonuçlandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber