İlköğretim okulu önünde AKP propagandası iddiası

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 05 Mart 2009 15:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ersin ERCAN- Seçkin KIRARSLAN/ZONGULDAK, (DHA)

ZONGULDAK'ta, AKP Zonguldak Belediye Başkan adayı Secaattin Gonca'nın fotoğrafları ile birlikte, AKP bayrak ve afişleriyle donatılmış konteynerin Fener İlköğretim Okulu'nun önüne konulması velilerin tepkisini çekti. Seçim yarışında çocukların kullanılmasının yanlış olduğunu belirten CHP Zonguldak Belediye Başkan adayı İsmail Eşref, savcılığa ve emniyete suç duyurusunda bulunacakların söyledi. AKP İl Başkanı Hamdi Uçar ise, şehir dışında olduğu için kendisine sorulmadan okul önüne konulduğunu söylediği konteynırı hemen kaldırtacağını belirtti.

AKP Zonguldak İl Başkanlığı, 6 lise ve ilköğretim okulu ile birlikte Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Can Polat Pamay Spor Salonu'nun da yer aldığı, okullar bölgesi olarak bilinen Fener Mahallesi'ndeki Fener İlköğretim Okulu'nun önüne dün akşam saatlerinde bir konteyner yerleştirdi. Okul bahçesine 10 metre mesafede kaldırımın üzerine konulan, yeniden aday gösterilen AKP'li Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca'nın fotoğrafları ile birlikte, üzerinde ?Durmak yok yola devam' sloganının yazılı olduğu AKP bayrak ve afişlerin bulunduğu konteyner tepki çekti.

Öğle vakti çocuklarını okuldan almak için gelen veliler, okul önünde seçim propogandası yapılmasının yanlış olduğunu söyledi. Okuldan çıkacak torununu bekleyen bir veli, parti bayraklarıyla süslü bir konteyneri okul önüne yakıştıramadığını belirterek, ?Çoluk çocuğa örnek oluyor. Yakışık olmadığı kanısındayım? dedi.

CHP'Lİ ADAY SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK

Seçim çalışmaları kapsamında okulun önünden geçerken duran CHP Zonguldak Belediye Başkan adayı İsmail Eşref de, AKP'nin seçim konteynerine tepki gösterdi. Seçim yarışının eşit yapılması gerektiğini belirten Eşref, şöyle konuştu:

?Kanunlarımız tüm partilerin adaylarının eşit yarışmaları için düzenlenmiş. Bu olay bir kere kanunlara aykırı. Okul önünde, çocuklara propaganda yaparcasına, çocukları etkilemek için konulan bu konteyer ve üzerindeki afişler suç. Buradan suç duyurusunda bulunuyorum. Etik olmadığını söylüyorum. Ben bunu şimdi gördüm. Hem savcılık, hem de emniyete suç duyurusunda bulanacağım. Yarışın eşit şartlarda olması lazım. Bunlar yanlış şeyler. Halkın duygularını, bilhassa çocukları kullanmak çok yanlış, esefle karşılıyorum.?

AKP İL BAŞKANI: KALDIRTACAĞIM

AKP İl Başkanı Hamdi Uçar ise, şehir dışında olduğunu, bu yüzden okul önüne konulan konteynerden bilgisinin olmadığını belirterek, şöyle dedi:

?Arkadaşlar dün akşam getirip koymuşlar. Benim bilgim dışında. Hemen kaldırtıyorum. Biz bütün partilerle toplantı yaptık. Seçim çalışmalarının nerelerde yapılacağını konuştuk. Bu konuda bütün partilerle mutabakat sağladık. Okul, cami, ticarethane ve kahvehane önlerinde propaganda yapılmayacak. Ancak ben şehir dışında olduğum için, arkadaşlar bana sormadan böyle bir şey yapmışlar. Bu münferit bir olay. Bunu genele yaymak, genellemek doğru olmaz. Talimat verdim, hemen kaldırtıyorum.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber