Doktorun 6 yıla kadar hapsi istendi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Mart 2009 20:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Samsun'da 2 ayrı hastanın doktor aleyhine açtığı davada, savcı olayda ihmali bulunduğu iddia edilen doktorun 6 yıla kadar hapsini istedi.

Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davada, Mehmet Aydın Devlet Hastanesi'nde görevli Ortopedi Uzmanı Opr.Dr. K.Y.'nin "görevi kötüye kullanma ve taksirle bir kişinin yaralanmasına sebep olma" suçlarından yargılanmasına devam edildi. Tutuksuz olarak yargılanan Dr. K.Y., duruşmaya katılmadı. Savcı, K.Y.'yi "irtikap" suçundan Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 251-1 maddesi gereği, 3 aydan 1 yıla kadar, "görevi kötüle kullanma" suçundan TCK'nın 240-1 maddesi gereği 6 aydan 2 yıla kadar ve "yaralama"

suçundan ise TCK 89/1 maddesi gereği 3 aydır 1 yıla kadar olmak üzere hapis cezasına çarptırılmasını talep etti. Duruşma karar verilmek üzere ileri bir tarihe ertelendi.

3 Eylül 2003 tarihinde Tepebaşı köyünde imam olarak görev yaparken ağaçtan düşen Hasan Karaca'nın (46) kolunun kırıldığı, kaldırıldığı Samsun Mehmet Aydın Devlet Hastanesi'nde kendisine bakan Ortopedi Uzmanı Dr. Opr.Dr. K.Y.'nin ameliyat için "bıçak parası" adı altında 400 TL para istediği ve hastanın yakınlarından 200 TL ameliyat öncesi, 200 TL'de ameliyat sonrası aldığı, aynı gün yine aynı hastaneye Güneyköy'den ağaçtan düşme sonucu götürülen Halis Akalan'ın (51) ise kalça kemiği ve sağ el bileğinin

kırık olduğu tespit edildiği, Opr.Dr.K.Y.'nin acil ameliyata alınmasını gerektiğini söylediği, söz konusu kişinin ailesinden 500 TL bıçak parası istediği, yakınlarının 300 TL vermesine rağmen geri kalan 200 TL parayı 12 gün sonra aldığı için söz konusu hastayı 12 gün sonra ameliyat ettiği ve tedavisi geciktiği için Halis Akalan'ın sakat kaldığı belirtildi. Ankara ve Samsun'da başka hastanede tedavisini söndüren Halis Akalan'a yönelik tedavide kusur olduğu İstanbul Adli Tıp Kurumu 3. İhtisas Kurulu

raporuna göre de Dr. K.Y.'nin tedavide yanlış uygulama yaptığını tespit ettiği rapor edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber