Sağlık çalışanlarından 'acil' eylemi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Mart 2009 13:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara - Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi'nden yapılan açıklamada, sağlık çalışanlarının 12 Martta "Acil" eylemi yapacağı bildirildi.

Sağlıkta "Dönüşüm" programının uygulanmakta ısrar edildiği belirtilen açıklamada, "Hekimlere ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin günden güne arttığı, verilen para kadar sağlık hizmeti sunulması anlayışının yerleştirildiği, hastanelerin ticarileşmeye, sağlık çalışanlarının taşeron şirket personeline dönüştürülmeye çalışıldığı" öne sürüldü.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Tüm sağlık çalışanları olarak sağlık alanında yaşanan bu erozyona, yıkıma, olumsuz gidişe dur demek için eyleme geçiyoruz. İş güvencesi, can güvencesi, gelir güvencesi, mesleki bağımsızlık güvencesi, herkese eşit ücretsiz sağlık güvencesi için 'One minute' diyoruz. Sağlık çalışanları olarak 12 Martta "Acil" eylemindeyiz. Bu amaçla 12 Mart Perşembe günü 08.00-10.00 saatleri arasında tüm ülkede, bütün sağlık kurumlarında acil servislerin önünde toplanarak, görüşlerimizi, tepkilerimizi, taleplerimizi, hastalarımızla ve kamuoyuyla paylaşacağız."

"Acil" eyleminin hedefinin hastalar değil, kar amaçlı, tüketime dayalı, gittikçe bilimsellikten uzaklaşan sağlık politikaları olduğu da ifade edilen açıklamada, eylem süresince acil hastalar ve çocukların tıbbi zarar görmemeleri için özel önem gösterileceği bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber