Manisa'da klonlamanın yankıları sürüyor

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 09 Mart 2009 18:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ertan KORKMAZ/MANİSA,

MANİSA'da, AKP İl Başkanlığı'nın, MHP'nin mitingine katılımın az olduğu iddiasıyla yaptığı basın açıklamasında sunduğu kendi mitinglerindeki kalabalığı gösteren fotoğraflarda photoshop hilesi tespit edilmesinin yankıları sürerken, MHP İl Başkanı Mesut Bayram Laçalar, ?Vatandaş 29 Mart'ta sandığına sahip çıksın. Bunlar her yolu mübah görüyorlar? dedi.

MHP İl Başkanı Mesut Bayram Laçalar, MHP Manisa Belediye Başkan adayı Cengiz Ergün, Manisa MHP milletvekilleri Mustafa Enöz ve Erkan Akçay ile birlikte basın toplantısı düzenledi. AKP'nin seçim öncesi işi iyice çığrından çıkardığını söyleyen Laçalar, ?Eğer AKP il yöneticileri sahsiyetli insanlarsa hemen istifa etsinler? dedi. Photoshoplu klonlamanın, akıllarına sandık hilelerini getirdiğini söyleyen Laçalar, şunları söyledi:

?En büyük korkumuz AKP'nin 29 Mart'ta da sandık hilelerine başvurması. Eğer 1946'daki tek parti iktidarı gibi davranırlar, hür iradeye saygı göstermezlerse artık Cumhuriyet'ten söz edemeyiz. O zaman meydanlarda pankartı asılan ?1. Recep Tayyip Erdoğan' gerçekten iktidara gelir. Sandıklara sahip çıkılmalıdır. Görülüyor ki AKP'nin bundan sonra yapmayacağı, teşebbüs etmeyeceği hile ve sahtekarlık kalmayacaktır. Her türlü yolu mübah görüyorlar. Bunlar, hileyi meslek haline getirmiş. Takke düştü kel görüntü. Samimiyet ve samimiyetsizlik ortaya çıktı.?

Manisa'da seçmen kayıtlarında da hatalar bulunduğunu aktaran Laçalar, vatandaşları oy kullanacakları sandıkları mutlaka kontrol etmeye çağırdı.

CHP'DEN DE AÇIKLAMA

Konuyla ilgili açıklama yapan CHP İl Başkanı Cahit Kaplan da bu olayın AKP içindeki korku ve endişeyi yansıttığını öne sürdü. Kaplan, ?AKP'nin ülke genelindeki siyasi çizgisiyle ortaya koyduğu yalancı, riyakar ve sahtekar tutumu, Manisa'da da bu olayla birlikte kendini gösterdi. Bu, telaşın, kaygının ve korkunun ayak sesleridir. Dolayısıyla artık Manisa'da AKP'nin var olmadığının korkusudur bu. AKP Manisa'nın hiçbir ilçesinde seçmenlerin isteklerine cevap verememiştir. Bu klonlama AKP'nin ülke genelinde uyguladığı siyasi çizginin farklı bir görüntüsüdür. Halkı kandırmaktan başka bir şey değil, kastını aşan bir olaydır? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber