Kılıçdaroğlu'ndan Dişli hakkında ifade

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Mart 2009 19:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul - CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, yapılan suç duyurusu üzerine, Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'nca AK Parti milletvekili Şaban Dişli hakkında başlatılan işlemler kapsamında "müşteki" sıfatıyla ifadesine başvuruldu.

Kılıçdaroğlu ile Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek tarafından AK Parti Sakarya Milletvekili Şaban Dişli ve Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Namık Öndeş hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı kanalıyla yapılan suç duyurusu Silivri Cumhuriyet Başsavcılığına ulaştı.

Suç duyurusunu işleme koyan savcılık yetkilileri, milletvekili Dişli ve belediye görevlisi Öndeş hakkındaki soruşturma prosedürlerinin farklı olması nedeniyle dosyalarını ayırdı.

Suç duyurusunda bulunanlardan biri olan Kılıçdaroğlu'nun ifadesinin alınması amacıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na talimat yazıldığı ancak İstanbul'da bulunan Kılıçdaroğlu'nun bizzat adliyeye giderek "müşteki" sıfatıyla ifade verdiği öğrenildi.

Savcılık yetkililerinin, toplanması gereken belgeler varsa bunlar temin edildikten ve gerekli işlemler tamamlandıktan sonra hazırlanan dosyayı ve dokunulmazlığın kaldırılmasına ilişkin fezlekeyi, TBMM Başkanlığı'na iletilmek üzere Adalet Bakanlığı'na göndereceği bildirildi.

Suç duyurusu dilekçesinde, Akademi Ofset A.Ş. adına Mehmet Karasu ile Şaban Dişli düzenlenen 31 Ağustos 2006 tarihli sözleşmede, Silivri ilçesi 79 ada 6,7 ve 8 No'lu parsellerin, Akademi Ofset A.Ş. tarafından kısmen özkaynak, kısmen de banka kredisi ile alınıp, ticari tarama ve imar değişiklikleri yapıldıktan sonra 8 milyon 600 dolara satılacağı ve satış bedeli üzerinden, Şaban Dişli'nin şahsına veya işaret edeceği özel veya tüzel kişiye brüt 1 milyon dolar ödeneceğinin taahhüt ve kabul edildiği savunuluyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber