Milli Eğitim, öğrencinin koluna not yazılması olayıyla ilgili inceleme başlattı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Mart 2009 19:31, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Gaziantep'te bir öğrencinin koluna, öğretmeni tarafından temizlik parası için yazı yazıldığı ve evine gönderildiği iddiası üzerine İl Milli Eğitim Müdürlüğü inceleme başlattı.

İddiaya göre, Gaziantep'te Cemil Alevli İlköğretim Okulu'nda görevli öğretmen Ebru K., öğrencisi Ersin K.'den, 2 TL temizlik parası istedi. Yanına para almadan okula giden Ersin K., öğretmenine ailesinden temizlik parası istemeyi unuttuğunu söyledi. Bunun üzerine öğretmenin, Ersin K.'nin koluna 'temizlik parasının' kısaltılmışı olduğu ifade edilen 'TEM PAR' yazarak, öğrenciden yazıyı ailesine okutmasını istediği öne sürüldü. Ersin K.'nin, eve döndüğünde kolundaki yazıyı ailesine gösterip, bu olay nedeniyle bir daha okula gitmek istemediğini söylemesi üzerine baba Ahmet K., İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne öğretmenle ilgili şikayet dilekçesi verdi, cumhuriyet savcılığına da suç duyurusunda bulundu.

Öğrenci velisi Ahmet K., oğluna sınıfta arkadaşlarının gözü önünde yapılan bu girişim karşısında çok sinirlendiğini söyledi. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nde otobüs şoförlüğü yaparken özelleştirme nedeniyle işsiz kaldığını ve TIR şoförlüğü yapmaya başladığını anlatan Ahmet K., işlerin kötü gitmesi nedeniyle Irak'a yapılan seferlerin durduğunu ve iki aydan bu yana da işsiz olduğunu kaydetti. Cebinde dolmuşa binecek parası olmadığı için yürüyerek iş aradığını belirten Ahmet K., "Ben kimseden yardım istemiyorum. Sakın kimse bana yardım teklif etmesin. Cebimde 1 TL kaldı. Ben iş istiyorum. Kurban Bayramı'ndan bu yana sefalet içerisindeyiz. İş yok. Yalvarıp 200 - 300 TL'ye birilerinin yerine sefere gidiyordum. Artık onu da bulamıyorum. Öğretmenleri neden yoktan anlamıyorlar. Gerçekten yoktu. 6 yıldır bu parayı veriyordum. Olsaydı vermez miyim" diye konuştu. Oğluna yapılan muamele nedeniyle cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunduğunu belirten Ahmet K., konuyla ilgili Milli Eğitim Müdürlüğü'ne de şikayet dilekçesi verdiğini ancak bu dilekçesinin işleme konulmadığını savundu.

Okul Müdürü Murat K. ise kimseden temizlik parası toplanmadığını, iddiaların gerçek dışı olduğunu söyledi. K., bu kişinin yönetimle de öğretmenle de bir problemi olmadığını ve böyle bir iddiayı neden ortaya attığını bilemediğini ifade etti. Murat K., Ahmet K.'nın, söylediği gibi işsiz olmadığını, elinde bir ay öncesine ait SSK priminin ödendiğine dair belge olduğunu sözlerine ekledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman, basında yer alan "Öğretmenin, temizlik parasını getirmeyen öğrencinin koluna yazı yazdığı'' iddialarıyla ilgili inceleme başlattıklarını bildirdi. Ahmet K.'nin şikayetini değerlendirmeye aldıklarını belirten Şişman, "Konuyla ilgili işlem başlattık. İddianın ne ölçüde doğru olduğu, yapacağımız araştırma sonunda belli olacak" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber