Şahin: Müzakerelerde başarılı olmanın yolu Anayasa değişikliğinden geçiyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Mart 2009 14:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Avrupa Birliği (AB) müzakerelerinde başarılı olmanın yolunun anayasa değişikliğinden geçtiğini söyledi.II. Uluslararası Denetimli Serbestlik Konferansı'nın açılışına katılan Bakan Şahin, çıkışta gazetecilerin sorularını cevapladı.

"Seçim sonrası parti kapatmalara yönelik bir anayasa değişikliği olacak mı?" sorusuna Şahin, "Sayın Başbakan'ımız seçim çalışmaları esnasında, seçimlerden sonra belki daha dar çerçevede bir anayasa değişikliğinin gündeme geleceğinden söz etti. Yeni anayasa değişikliği temel hak ve özgürlük sınırlarını daha da genişletmeyi mutlaka amaçlamalıdır. AB müzakere sürecinde bulunan Türkiye ilerleme raporlarında eleştiri konusu olan hususlarla ilgili başta anayasa olmak üzere diğer yasalarında da değişiklik yapmak durumundadır. Çünkü müzakere sürecinde başarılı olmanın başka yolu yoktur." cevabını verdi.

Ergenekon soruşturması kapsamında bilgi sızmalarına yönelik incelemenin devam ettiğini dile getiren Bakan Şahin, incelemenin bitmesinin ardından açıklanan raporu değerlendireceğini kaydetti.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ile yaptığı görüşmeye ilişkin soruları da cevaplayan Şahin, görüşme kararının son MGK toplantısı sırasında sohbet ederken alındığını belirtti. Görüşmenin nezaket çerçevesinde yapıldığını ifade eden Şahin, "Göreve geldikten sonra ziyaret etme imkanım olmamıştı. Futboldan tutun, değişik alanlarda iki kurul üyesi arkadaş olarak konuştuk." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Kürt sorununun çözümüne yönelik açıklamalarının sorulması üzerine ise Şahin, bu konunun sayın Cumhurbaşkanı'na sorulması gerektiğini belirterek, açıklamaları genişletmek gibi bir görevle yükümle olmadığını kaydetti.

Yerel seçimler sırasında eleştiri konusu olan bazı açıklamalarının sorulması üzerine Şahin, yanlış değerlendirme yapmış ise bunun halkın değerlendirmesine tabi olduğunu vurguladı.

Seçimlerin bir hizmet yarışı olduğunu aktaran Şahin, seçimleri sporla mukayese ederek, şunları söyledi: "Seçimlerin grekoromen güreş stilinde yapılması daha doğru olur. Grekoromen güreş bel üstü yapılıyor. Ama zaman zaman seçimlerde serbest güreşi andıran propagandalar da oluyor. Keşke tamamen kurallar içinde, nezaket sınırları içerisinde cereyan edebilse. Ama yine de bu seçimler çekişmeli geçiyor olmasına rağmen şuana kadar barış ve huzur içinde cereyan etti. Önemli olan bu sürecin 29 Mart'a kadar da böyle cereyan etmesidir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber