ODTÜ Robot Günleri'nin şampiyonu Fatih Üniversitesi'nden

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Mart 2009 17:12, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Orta Doğu Teknik Üniversitesi tarafından düzenlenen Uluslararası ODTU Robot Günleri'nde Fatih Üniversitesi'nin KAYA-F96 isimli robotu birinci oldu.

7-8 Mart tarihlerinde ODTÜ Kültür Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen yarışmalarda, Fatih Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Hazırlık sınıfında okuyan A. Cihad Özsamur'un yaptığı robot birinciliği kazandı. Yarışmaya Sumo kategorisinde katılan Özsamur, zorlu geçen mücadeleler sonunda 74 yarışmacıyı geride bırakmayı başardı. Özsamur'un Kaya-F96 isimli robotunun bu denli başarılı performans göstermesinde, alışılmışın dışında, endüstriyel alanlarda kullanılan PLC ( Programlanabilir Lojik Kontroller) cihazı ile kontrol edilmesi ve farklı algoritmalar geliştirebilmesi etkili oldu.

Robotun yapımını gerçekleştiren Özsamur, hocalarına ve üniversite yönetimine verdikleri maddi manevi destekten dolayı teşekkür ederken, "Mühendislik eğitimi konusunda çok iyi bir konumda olan üniversitemizin kalitesini aldığımız bu birincilikle tekrar kanıtladık." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber