TRT, program yapanlara ödediği maaşları açıkladı

Haber Giriş : 16 Aralık 2004 00:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamuoyunu uzun süredir meşgul eden, 'TRT'de kim ne kadar maaş alıyor?' sorusu Genel Müdür Şenol Demiröz'ün Devlet Bakanı Beşir Atalay'a gönderdiği yazıyla cevap buldu

Aylardır gündemden düşmeyen, "TRT ve ödenen maaşlar" tartışması Genel Müdür Şenol Demiröz'ün Devlet Bakanı Beşir Atalay'a gönderdiği yazıyla yeni bir boyut kazandı. Demiröz'ün 19 Kasım 2004 tarihinde CHP Milletvekili Emin Koç'un soru önergesine yanıt olarak Devlet Bakanı Beşir Atalay'ın gönderdiği açıklamaya göre, tartışılan isimler ve ödenen maaşlar ise şöyle sıralanıyor:

İKBAL GÜRPINAR: Haftada 5 gün ?Gün Başlıyor' programını sunan İkbal Gürpınar'a program başına 500 milyon lira ödeniyor. Gürpınar'ın haftada bir sunduğu ?Çalsın Davullar' programı için de 750 milyon lira veriliyor. Bu durumda, İkbal Hanımın sadece TRT'deki görevinden dolayı ayda 14 milyar lira alıyor.

SENAİ DEMİRCİ: Ramazan ayında ?Ramazan Sevinci' adlı iftar programını sunan Senai Demirci program başına 250 milyon lira aldı.Yani, bir ayda ayda 7,5 milyar kazandı

MİM KEMAL ÖKE: Prof.Dr. Mim Kemal Öke'ye de ?Sahur Özel Programıî için 250 milyon lira ödenmiş.

ŞEVKET UĞURLUER: Şevket Uğurluer'in hazırlayıp sunduğu ?Anılarla Müzikî programı için yapılan ödeme ise program başına 650 milyon lira, aylık ise 2 milyar 600 milyon lira.

FAİK ÇETİNER: ?Stadyum" ve "Tele Lig" programının sunucusu Faik Çetiner'e "brüt" ücret ödemesi program başına yapılıyor. Stadyum'dan dolayı Faik Çetiner'e, 10 kişilik ekibinin sigorta, maaş, yol, konaklama ve buna benzer masraflarıyla birlikte program başına 17 milyar 850 milyon lira ödeniyor. Aynı programda yer alan Bülent Yavuz'a milyar 850 milyon lira, Yılmaz Vural'a ise program başına 1 milyar 840 milyon lira ödeniyor. Çetiner, ?Tele Ligî programını da sunuyor. Bu programda da Faik Çetiner'in 10 kişilik ekibinin sigorta, maaş, yol, konaklama masrafları ödeniyor. Program başına Çetiner'e 6 milyar 750 milyon lira, programın konuklarından Bülent Yavuz ile Yılmaz Vural'a ise bir milyar 740'ar milyon ücret üzerinden ödeme yapılıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber