Kamu çalışanlarının ilaç giderleri denetim altına alınacak

Haber Giriş : 16 Aralık 2004 06:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanlığı, 2005 yılı Haziran ayından itibaren tüm kamu çalışanlarının ilaç giderlerini denetim altına alacak. Bilgisayarlar yardımıyla reçetelerin denetleneceği sistemle, ilaçların fiyatları, hastanın yaşı, cinsiyeti ve hastalığıyla uyumu kontrol edilecek. Sistemin onay vermediği ilaçların kamu çalışanlarınca alınmasına izin verilmeyecek.

Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürü Ömer Duman, dün Web Tabanlı Saymanlık Otomasyon Sistemi (say2000i) konusunda Ekonomi Muhabirleri Derneği üyelerine bilgi verdi. Duman, bin 536 kamu birimini ve bin 472 saymanlığı kapsayan bu sistemle, mali tabloların ve kamu hesaplarının günlük olarak izlenebildiğini kaydetti. Duman, Devlet Borçları Saymanlığı, umhurbaşkanlığı Saymanlığı ile Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Saymanlığı'nın da kısa süre içinde sisteme katılacağını kaydetti.

ECZANELERE MÜJDE

Say2000i sayesinde sağlık harcamalarının anında kontrol edileceğini ifade eden Duman, Emekli Sandığı tarafından kurulan sistemin 10 bin hastane ve eczaneyi kapsadığını belirtirken, emeklilere hizmet veren sistemin, 2005'in Haziran ayından itibaren tüm memurlar için geçerli olacağını kaydetti.

Duman, bir soru üzerine eczanelere olan ilaç ve tedavi giderlerini de ödeyeceklerini belirterek, 'Bakan Bey emir verdi. 200 trilyon ödeyeceğiz. Su borçlarını da ödüyoruz. Bundan sonra gecikme olmayacak' dedi. Tüm döner sermayeli işletmelerin aylık ve yıllık hesaplarını da bilgisayar ortamına aldıklarını kaydeden Duman, gelirlerin yüzde 10'unu personele verdiklerini ifade ederek, 'Ankara'da bir başhekim aylık 2.5 milyar katkı payı alıyor. Abartıldığı kadar almıyorlar' dedi. Doğu'daki hastanelerde katkı payının daha az olduğunu bildiren Duman, doktorların Doğu'da çalışmasını teşvik etmek amacıyla, Batı'daki döner sermayelerden yüzde 4 oranında katkı payını Doğu'daki doktorların maaşına ekleyeceklerini de söyledi.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber