Liseler vekaletten kurtarılıyor

Haber Giriş : 16 Aralık 2004 15:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), vekaletle yönetilen Fen ve Anadolu Liseleri, Yatılı Bölge Okulları (YİBO) ile Pansiyonlu İlköğretim Okulları'na (PİYO) atanacak okul müdürlüğü kadrolarına yönetici belirleme çalışmalarını sonlandırmak üzere.

Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü tarafından bugün oluşturulan çalışma grubunda, yönetici adaylarının belirlenmesine son rötuşlar yapılıyor. Yaklaşık bin yöneticinin atanmasını yapacak olan bakanlık, yönetici adaylarında "sicil, performans, başarı, ödül, liyakat, meslek deneyim süresi" gibi kriterleri puanlandırıyor. En yüksek puanı alan 5 müdür adayından en yüksek puana sahip olan müdür olarak atanacak.

Öte yandan Yatılı Bölge Okulları (YİBO), Pansiyonlu İlköğretim Okulu (PİYO) ile Fen ve Anadolu Liseleri okul müdürlüklerine atamalar, uzun zamandan beri yönetmelik değişikliklerinin yargıya takılması ve uygulamada yaşanan birtakım sorunlar nedeniyle vekaletle yönetiliyordu. Bakanlık son yaptığı yönetmelik değişikliğinin ardından, bugün bin okula asaleten yönetici atayarak, yönetim boşluklarının giderilmesini sağlayacak.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber