Banka kartlarını kopyalayıp maaşları çaldılar

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Mart 2009 18:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'in Güzelyalı semtindeki Dokuz Eylül Vergi Dairesi'nde çalışan bazı personelin maaşı, banka kart bilgilerini kopyalayan kişiler tarafından çekildi.

Alınan bilgiye göre, Dokuz Eylül Vergi Dairesi'nin bazı çalışanları, ayın 15'inde hesaplarına yatırılan maaşlarını çekmek için anlaşmalı bankaya ait otomatik para çekme makinesine (ATM) gittiklerinde, hesaplarında para olmadığını gördü. Bunun üzerine banka şubesine başvuran vergi dairesi çalışanları, hesaplarına yatırılan maaşların gece yarısı İzmir ve İstanbul'da farklı noktalardaki ATM'lerden çekildiğini öğrendi.

Maaşların başkaları tarafından çekildiği ortaya çıkınca, banka yetkilileri ve memurlar durumu polise bildirdi.

Olayla ilgili başlatan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Bilişim Suçları Büro Amirliği ekipleri, incelemede, maaşları çekilen memurların bir süre önce vergi dairesinin yakınında bulunan ATM'yi kullandıkları belirledi.

ATM'NİN GÜVENLİK KAMERASI YOK

Yetkililer, ATM cihazının banka kartı yerleştirilen bölümüne ?kart kopyalayıcı? cihaz yerleştirilerek, memurların kart bilgilerinin kopyaladığı ve başka karta yükleyerek maaşlarının çekildiği ihtimali üzerinde durduklarını belirtti.

Aynı ATM'yi kullanan başka kişilerin de hesaplarından para çekildiği, olayda 8 kişinin mağdur olduğu ortaya çıktı.

Olay yerinde inceleme yapan polis, ATM cihazında güvenlik kamerasının bulunmadığını belirledi. Benzeri suçların önlenmesinde ve suça karışanların yakalanmasında önemli rol oynayan güvenlik kamerasının bir çok ATM cihazında bulunduğu bildirilirken, zanlıların cihazın kamerasız olduğunu nasıl tespit

ettiklerinin de araştırıldığı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber