Eroğlu: Su Bakanlığı çalışması yok

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Mart 2009 14:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Su Bakanlığı kurulması konusunda bir çalışma olmadığını belirterek, "Dağınıklık vardı su konusunda, ama DSİ'nin bakanlık bünyesine alınmasının ardından bu da giderildi" dedi.

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Sütlüce Kongre ve Kültür Merkezinde devam eden 5. Dünya Su Forumu çalışmalarına ilişkin düzenlediği basın toplantısında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Eroğlu, bir gazetecinin, "Su Bakanlığı kurulması yönünde çalışmalar olduğu söyleniyor. Ayrıca yeni Su Kanunu'na ilişkin çalışmalar ne aşamada?" sorusuna karşılık, "Su Bakanlığı konusunda bir çalışma yok. Dağınıklık vardı bu konuda, ama DSİ'nin bakanlık bünyesine alınmasının ardından bu dağınıklık da giderildi" diye konuştu.

Su Kanunu'na ilişkin çalışmanın sürdüğünü belirten Eroğlu, "Çalışmaların tamamlanmasının ardından Su Kanunu'nun 2010 yılında çıkabileceğini düşünüyorum" dedi.

Kanadalı bir gazetecinin, "Bazı izleyiciler, paneller sırasında soru sorarken dışarıya çıkarılıyor. Bu uygulamanın amacı nedir?" sorusu üzerine Eroğlu, "Ben dışarıya çıkarılan kimse görmedim" yanıtını verdi.

Bir gazetecinin, Hasankeyf'e ilişkin sorusu üzerine de Eroğlu, proje çerçevesinde tarihi Artuklu Köprüsü ile Zeynel Bey Türbesi'nin yeniden ele alınacağını bildirdi. "Tarihi kentin büyük bölümü zaten su üzerinde ama bazı insanlar su altında kalacağını iddia ediyorlar" diyen Eroğlu, Hasankeyf'in projenin tamamlanmasının ardından muhteşem bir tarih ve kültür merkezi olacağını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber