Ceza yazan polislere hakarete 52 lira ceza

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 18 Mart 2009 20:35, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

ERZURUM'da hatalı park ettiği otomobiline ceza kesen trafik polislerine ?Siz adam mısınız şerefsizler? diye hakaret eden esnaf Osman Ö., 5 gün hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, daha sonra hapis cezasını 52 lira para cezasına dönüştürdü ve erteledi.

Olay, 4 Aralık 2007 günü Gez Mahallesi'ndeki Kuşkay Kavşağı'nda meydana geldi. Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü'ne bağlı 54 44 kod numaralı ekip, otobüs durağına park eden 06 JK 825 plakalı otomobile ceza kesti.

Aracın yanına geldiğinde 42 liralık ceza makbuzunu gören sürücü Osman Ö., buna tepki gösterdi. Daha sonra otomobiline binen ve giderken camını açtığı aracından polislere, ?Siz adam mısınız, şerefsizler? dedi. Bu sözleri duyan ve oradaki bazı kişile de doğrulatan trafik polisleri F.K. ile İ.B.'nin şikayeti üzerine Osman Ö. hakkında Erzurum 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

?Görevli polis memuruna hakaret etmek' suçundan tutuksuz yargılanan Osman Ö., ?Ani öfkeyle konuştum. Pişmanım? dedi. Mahkeme, polis memurunun yüzüne karşı hakaret edilmediği ve Osman Ö.'nün sabıkasız oluşunu dikkate alarak önce 5 gün hapis verdi, daha sonra hapis cezasını 52 lira para cezasına dönüştürdü. Mahkeme, para cezasını da 5 yıl süreyle ertelediğini bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber