Kış yurtta yaşamı etkiliyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Mart 2009 13:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Yurdun büyük bölümünde kar yağışı ve soğuk hava etkili oluyor.

Hava sıcaklığının 5 derece olduğu Edirne'nin yüksek kesimlerinde sabah saatlerinden itibaren kar yağışı etkili oldu.

Meteoroloji yetkilileri, Balkanlar'dan gelen soğuk havanın etkisiyle Bulgaristan-Türkiye sınırındaki Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda ve yüksek kesimlerde başlayan kar yağışının ardından kar kalınlığının 3 santimetreye ulaştığını bildirdi.

Kar yağışının Hamzabeyli Sınır Kapısı'ndaki trafik akışında herhangi bir aksaklığa neden olmadığı kaydedildi.

-Kırklareli

Kırklareli'nde, Demirköy, Kofçaz ilçeleri ile merkeze bağlı Dereköy köyü ile Bulgaristan'a ulaşımın sağlandığı Dereköy Sınır Kapısı'nda da kar yağışı etkili oluyor.

Yetkililer yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışının aralıklarla sürdüğünü, öğleden sonra etkisini kaybedeceğini belirtti.

Dereköy Sınır Kapısı'nda 10 santimetreye ulaşan kar kalınlığı nedeniyle bölge trafik ekipleri, sınır kapısından yurt dışına çıkış yapacak tır sürücülerini dikkatli olmaları yönünde uyarıyor.

Ağrı

Ağrı'da önceki günden bu yana aralıklarla devam eden kar yağışı ve tipi nedeniyle merkez ve ilçelere bağlı 40 köy yolu ulaşıma kapandı.

Şehir merkezinde kar kalınlığı 15 santimetre, yüksek kesimlerde 40 santimetreye ulaştı. Hava sıcaklığı da eksi 10 dereceye düştü. İl Özel İdaresi Karla Mücadele ekipleri, kapalı köy yollarını ulaşıma açmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Bu arada, kar yağışı ve tipi nedeniyle buzlanan yollarda, sürücüler zor anlar yaşıyor.

Kütahya

Kütahya'nın Çavdarhisar ilçesinde sabah saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı nedeniyle trafikte aksama meydana geldi.

İlçenin yüksek kesimlerinde başlayan yoğun kar yağışı daha sonra ilçe merkezinde etkili oldu. Yoğun tipi nedeniyle trafikte yer yer aksama yaşandı.

Trafik ekipleri, kent merkezi ve Çavdarhisar-Kütahya kara yolunda sürücüleri dikkatli olmaları, araçlarında zincir ve çekme halatı bulundurmadan yola çıkmamaları konusunda uyarıyor.

Yetkililer, özellikle Çavdarhisar-Kütahya kara yolunun 35. kilometresindeki Kireç mevkisinde kar ve tipi dolayısıyla ulaşımın güçlükle sağlandığını belirtti.

Bilecik

Bilecik'te kar yağışı nedeniyle 117 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu bildirildi.

Köye Yönelik Hizmet Birimi yetkililerinden alınan bilgiye göre, etkili olan kar yağışı nedeniyle merkeze bağlı 25, Bozüyük ilçesinde 15, Gölpazarı'nda 42, Yenipazar'da 15, Pazaryeri'nde 9 ve Söğüt'te de 11 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

Yetkililer, köy yollarının ulaşıma açılması için ekiplerin aralıksız çalışma yaptığı kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber