Hız limitini aşan sürücüler 1 kilometre uzaktan belirlenecek

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 22 Mart 2009 09:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yolları kana bulayan trafik canavarlarına karşı Emniyet radar sistemini yeniliyor. Son teknoloji radarlarla hız limitini aşan sürücüler 1 kilometre uzaktan belirlenecek. Milletvekili bile olsa cezası mektupla eve gönderilecek...Emniyet Genel Müdürlüğü trafikte hız limitlerini aşarak radara yakalanan sürücülere cezayı yüzüne yazmak yerine tescil adreslerine mektupla göndermeyi kararlaştırdı.

Trafik Hizmetleri Başkanlığı'nca yeni alınacak 500 radar cihazı ile bu yıl sonuna kadar radar cezalarının büyük bölümü artık mektupla sürücülerin adresine gönderilecek. Bu sayede milletvekili, hakim ve savcıların trafikteki ayrıcalığı da kalmış olacak. Sürücülerin yüzüne yazılan cezalar dokunulmazlıkları olduğu için vekil, hakim ve savcılara yazılamıyor ceza ihbar tutanakları görev yaptıkları kurumlara gönderiliyordu.

Emniyet Genel Müdürlüğü bu yıl içinde 500 adet son nesil radar cihazları almayı planladı. İlk etapta 250 adet dijital radar cihazı satın alınacak. Bunlar şehir içi trafiği düzenleyen denetleme şubesi ile Bölge Trafik Şubesi ekiplerine dağıtılacak. Son teknoloji ürünü radarlar bir kilometre uzaktan hız ihlali yapan sürücüleri tespit edebiliyor. Bu nedenle, radarı fark ettikten sonra hız düşürmek bir işe yaramayacak.

DURDURULMAK YOK

Radar denetimlerinde artık sürücüler durdurulmayacak. Kameralı radarca hız ihlali yaptığı tespit edilen aracın fotoğrafı ceza tutanağı ile birlikte sürücünün adresine gönderilecek. Yeni alınacak radar cihazları sayesinde trafik ekipleri seyir halindeyken de hız denetimi yapabilecek.

Kamil ELİBOL/ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber