Muş Valisi'nden tehdit iddialarına yanıt

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Mart 2009 10:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muş Valisi Erdoğan Bektaş, ?İddiaya göre Bostankent köylülerini toplamış ve 'Oylarınızı filanca partiye verirseniz köyünüzü ilçe yaparız, vermezseniz yapmayız' diye tehdit etmişim. Aklımı peynir ekmekle yemedim. Ben neyin nasıl olduğunu bilecek durumdayım? dedi.

Bektaş, Valilikte düzenlediği basın toplantısında, DTP Muş milletvekilleri Sırrı Sakık ve Nuri Yaman'ın Nevruz kutlamalarında kendisine yönelik birtakım iddialarda bulunduklarını belirterek, söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığını ve konuyu adli makamlara taşıyacağını söyledi.

Hafta sonunda düzenlenen Nevruz etkinliğinin bir partinin seçim malzemesine dönüştüğünü ifade eden Vali Bektaş, şunları kaydetti:

?Hafta sonu bir Nevruz etkinliği düzenlendi. Ben Nevruz'u bayram bilen bütün vatandaşların nevruzunu kutluyorum. Bu, bütün gönlümle, samimi dileğimdir. Tertiplenen etkinlik, Nevruz kutlama etkinliğiydi. Bize yapılan başvuruda öyle söyleniyordu. Maalesef Nevruz etkinliği bir siyasi partinin seçim malzemesi haline dönüştürülmüştür. Bu konuda yetkili biz değiliz, yetkili kurumlar gerekeni yapacaklardır.?

Erdoğan Bektaş, Nevruz etkinliğine katılan DTP'li milletvekilleri Sırrı Sakık ve Nuri Yaman'ın şahsını hedef gösterdiklerini belirterek, şöyle devam etti:

?İddiaya göre, Bostankent köylülerini toplamış ve 'Oylarınızı filanca partiye verirseniz köyünüzü ilçe yaparız, vermezseniz yapmayız' diye tehdit etmişim. Aklımı peynir ekmekle yemedim. Ben neyin nasıl olduğunu bilecek durumdayım. Olay mahalli basında valinin tehdit edildiği şeklinde yer almıştır. Bu duruma çok üzüldüm. Ben bütün titizliğimle seçimin dışında durmaya çalışıyorum. Seçim bütün partiler arasında cereyan etsin istiyoruz. Seçimde bizim bütün titizliğimiz milli iradenin olduğu şekli ile sandığa yansımasıdır. Bizim iddia edildiği gibi vatandaşı o partiye, bu partiye yönlendirmek gibi bir görevimiz yok. Bunun ne olduğunu da biliriz. Ben hukuk fakültesi mezunuyum. Neyin suç olup, olmadığını çok iyi bilirim. Bu arkadaşlarımız büyük bir yanlış içerisine girmişlerdir ve bu yanlışlarının bedellerini de ödeyeceklerdir. Bu yanlışın bedelini hukuk makamları nezdinde ödeyeceklerdir.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber