KESK: Önlem paketi emekçileri krizden korumaktan uzak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Mart 2009 17:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- KESK Genel Başkanı Sami Evren, "iktidarın krize karşı geniş emekçi kitlelerini, küçük üreticileri ve yoksul halkı korumak için öncelikle asgari ücretten vergi alınmasına son vermesi gerektiğini" bildirdi.

Evren, yazılı açıklamasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Çankırı mitinginde ana hatlarını açıkladığı "krize karşı 5. önlem paketinin, emekçileri kriz karşısında korumaktan uzak" olduğunu savundu.

Siyasi iktidarın krize yönelik olarak daha önce uygulamaya koyduğu önlemleri de eleştiren Evren, şunları kaydetti:

"Kredi kartı borcunu ödeyemeyen yurttaşlarımızın sayısının 1,7 milyona ulaştığı göz önüne alındığında bu son paketle teşvik edilmeye çalışılan konut alımının kimler tarafından yapılacağı merak konusudur. Mobilya ve bilişim sektöründe yapılan geçici KDV indirimi ise krize stokla yakalanmış sermaye kesimini ve büyük ithalatçıları korumaktan başka bir şeye yaramayacaktır. Yurttaşların tüketime teşvik edilmesi, bankacılara sunulmuş bir teşvik niteliğindedir.

Eğer iktidar krize karşı geniş emekçi kitlelerini küçük üreticileri ve yoksul halkı gerçekten koruyacak önlemler almak istiyorsa öncelikle asgari ücretten vergi alınmasına son vermeli. Kriz karşısında giderek yoksullaşan kamu emekçilerine ek zam yapılmalı. Doğalgaz ve elektrik fiyatlarına yapılan zamlar geri alınmalı. İlaç ve sağlık giderlerinden temel ihtiyaç ve gıda maddelerinden alınan KDV'yi sıfırlamalıdır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber