Kılıçdaroğlu: Ben ergenekon iddianamesini ciddiye alan bir politikacı değilim

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Mart 2009 18:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Ergenekon davasında ikinci iddianamenin mahkeme tarafından kabul edilmesiyle ilgili olarak CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, "Ben Ergenekon iddianamesini ciddiye alan bir politikacı değilm" şeklinde açıklama yaptı.

Ümraniye'deki Sinter Metal fabrikasından çıkarılan işçilere destek vermek amacıyla ziyarette bulunan Kemal Kılıçdaroğlu burada basın mensuplarının sorularını cevapladı. Kılıçdaroğlu mahkeme tarafından kabul edilen ikinci iddianameyle ilgili soruya, "Ben iddianameyi okumadım, iddianamede ne yazıyor niçin yapıyor bilmiyorum. Ama ben Ergenekon iddianamesini ciddiye alan bir politikacı değilim. İddianame kabul edilebilir savcılık bir iddianame vermiş mahkemede kabul etmiştir. Bence bu bir siyasal davadır,

nereye kadar gider onu da bilmiyorum. Haklımı haksız mı iddianameyi okumadan şimdiden görüş bildirmem doğru değildir" şeklinde cevap verdi.

Kılıçdaroğlu, Saadet Partisinin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Bekaroğlu'nun ortaya atılan dosyaların çok ciddi olmadığı yönündeki açıklamalarına ise "4 milyon euroluk hortumlama ciddi değilse ciddi olan ne merak ediyorum, Sayın Bekaroğlu daha ciddi rakamları ortaya koyarsa ona da saygı duyarız. Sayın Bekaroğlu'nun daha önce ortaya koyduğu bir ciddi iddia vardı, bizde 4 milyon euroluk yolsuzluğu belgeleriyle ortaya koyduk. Bekaroğlu'nun beni eleştireceğine Sayın Kadir Topbaş'ı eleştiri yönetse

daha ciddi bir politika olur" diye cevap verdi.

Kemal Kılıçdaroğlu ziyareti sırasında işten çıkarılan işçilere yaptığı konuşmada, eylemlerine destek verdiklerini ve mücadelelerinin haklı olduğunu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber